"Policija vrši uviđaj na Marakani"
"Policija vrši uviđaj na Marakani"

HRONOLOGIJA NASILJA NA MARAKANI: Od šamaranja, preko kamenovanja do razbijanja predsedničkih kancelarija

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.13. | 14:01

MOZZART Sport vas podseća na incidente koji su minulih godina uzdrmali Crvenu zvezdu...

Policija vrši uviđaj na MarakaniSerija nasilja na Marakani dobila je novu epizodu. Huliganski pir u noći između ponedeljka i utorka, u kome su zasad neidentifikovani počionici razbili stakla na automobilima fudbalera Crvene zvezde predstavlja samo nastavak rušilačkog ponašanja koje nema dodirnih tačaka s razumom.

U izlivima besa prema igračima kluba s Marakane išlo se čak dotle da su četvorotočkaši Pavla Ninkova i Marjana Markovića dizani u vazduh, ali bilo je i nimalo prijatnih situacija u kojima su prvotimci trpeli iznenadne posete na treninzima, šamare i udarce, dok se nešto blažim oblicima smatraju nedavni pozivi za skidanjem dresova, odmah po završetku utakmice sa Voždovcem.

Izabrane vesti

MOZZART Sport vas podseća na neke od najdrastičnijh primera nasilja prema fudbalerima Crvene zvezde, pa sami procenite da li se u nekim slučajevima situacija otela kontroli.

MART 2002. - Grupa huligana, pretpostavlja se navijača Zvezde, posle poraza u Novom Sadu uletela je na trening s fantomakama, a naoružana štanglama i bejzbol palicama, i fizički nasrnula na igrače. U tom pohodu stradao je veliki broj automobila. Najgore je prošao aktuleni reprezentativac Crne Gore Branko Bošković koji je pokušavajći da urazum huligane završio na – zemlji!?

MAJ 2003. - Posle poraza u finalu kupa od Sartida i gubitka oba trofeja te sezone navijači uleteli u svlačionicu i održali bukvicu igračima. Tražili su od njih da ih gledaju u oči dok im se obraćaju. Prema nepotvrđenim, ali verodostojnim informacijama, najgore je prošao Mihailo Pjanović, koga su navodno šamarili zato što nije hteo da produži ugovor.

AVGUST 2005. – Posle remija u prvom kolu s Hajdukom uz Kule jedna osoba je kamenom razbila prozor na kancelariji nekoliko meseci ranije ustoličenog predsednika Dragana Stojkovića, kome Delije nisu bile naklonjene od prvog dana povratka u klub.

AVGUST 2008. – Posle serije slabih rezultata huligani su uleteli na trening, održali bukvicu igračima, jasno im stavili do znanja da se dres i grb Crvene zvezde na nose na način kako su oni činili, pod trenerskom palicom Zdenjeka Zemana. U trenucima dok su navijači držali monolog, jednom od njih se učinilo da se Ognjen Koroman počešao za međunožje. Usledilo je pitanje ''kako se to ponašaš'', na koje navijač nije sačekao odgovor, već je odmah udario bivšeg reprezentativca.

OKTOBAR 2008. – Navijači su upali u kancelariju tadašnjeg predsednka Dobrivoja Tanasijevića kako bi od njega tražili dozvolu da igrači pred početak naredne prvenstvene utakmice obuku majice sa porukom podrške Urošu Mišiću. Den Tana je taj zahtev odbio, pa su mu navijači oborili žardinjeru usred radne prostorije.

NOVEMBAR 2011. - Posle poraza u večitom derbiju (0:2), 50 najviđenijih Delija se uredno najavilo, a zatim ušlo u kancelariju tadašnjeg predsednika Vladana Lukića. Preneli su mu da je stanje neodrživo i da neko mora da snosi posledice, izričito su zahtevali da klub napusti sportski direktor Ivan Adžić, koga su označili najodgovornijim za loše rezultate, što se kasnije i desilo.

MART 2013. - Dan posle remija s Radom, grupa istaknutijih Delija uletela u svlačionice, kako bi održala konstruktivan razgovor sa igračima. Preneta im je poruka da se opuste i da u buduće ne igraju pod pritiskom, kao i da ih neće fizički zlostavljati. Mada, imali su zamerku na ponašanje Nenada Milijaša, što dan ranije nije odgovorio na njihov zahtev da dođe do tribine po okončanju meča.

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdahuliganizamincidenti navijacanavijački nerediSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara