"Stoiljković i Matić"
"Stoiljković i Matić"

Hrabro srce Brđana dovoljno samo za častan oproštaj od Evrope

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.07.14. | 21:02

Čukarički slavio u revanšu protiv Grediga 2:1, ali je zbog beogradskih 0:4 eliminisan iz drugog kvalifikacionog kola

Stoiljković i MatićČukarički nije uspeo, ali se nije ni obrukao.

Naprotiv. Brđani su se isprsili u Salcburgu i iznenađujućom pobedom nad Gredigom (2:1) završili takmičenje na međunarodnoj sceni. Izabranici Vladana Milojevića možda nisu mogli u Beogradu sa desetoricom da se suprotstave superefikasnom austrijskom timu, zato su u revanšu, kad su snage bile izjednačene, uspeli da spasu čast i bar donekle se iskupe da debakl od pre sedam dana (0:4).

Izabrane vesti

Srpski predstavnik je loše počeo revanš meč drugog kvalifikacionog kola za Ligu Evrope, na veštačkoj travi Red bul arene je već posle 29 minuta primio gol, posle nabačene lopte u peterac i nespretne reakcije kompletne odbrane koju je kaznio Karner. U tom delu golman Borivoje Ristić bio je jedan od boljih aktera meča, spasao je dva zicera, a taj deo susreta mogao je da se završi i povoljnije po goste, da je Slavoljub Srnić posle soloprodora bio za nijansu preciniji. Pogodio je prečku sa poludistance i nagovestio da Srbi pod Alpima imaju šta da pokažu.

Kako je u tom trenutku ukupan rezultat bio 5:0 i sve dileme oko putnika u narednu rundu otklonjene, Brđani su mogli da igraju za svoju dušu i tad se videlo da možda zaslužuju i bolji rezultat od onog na semaforu. Do njega su i stigli u razmaku od samo četiri minuta pošto je Bojić pogodio na asistzenciju Stoiljkovića da bi odmah zatim i napadač Čukaričkog zatresao mrežu posle proigravanja Brežanića.

Da je Čukarički bio daleko bolji rival od Grediga svedoči i činjenica da je odnos u šutevima na gol bio 9:4 , ali to nije bilo dovoljno za još povoljniji rezultat i eventualnu naznaku senzacije.

Mada, ostaje i ovako Brđanima sjajan podatak da su u prvom učešću u takmičenjima UEFA posle 18 godina zabeležili dve pobede (osim ove i nad Santa Hulijom 4:0), remi u Andori (0:0), ali i poraz od Grediga u prvoj utakmici koji se ispostavio kobnim.

-----------------------------------------------------

GREDIG – ČUKARIČKI 1:2 (1:0)
/Karner 29 – Bojić 61, Stoiljković 65/

Salcburg
Stadion Red Bul
Sudija: Orel Grinfeld (Izrael)
Žuti kartoni: Karner, Nuc (Gredig), Stoiljković, Pavlović, S. Srnić (Čukarički)

GREDIG: Stanković – Handle, Karner, Mak, Štrobl – Boler (od 62. Valner), Nuc, Brauer, Šic (od 46. Huspek) – Korea (od 85. Đurić), Rejna.

ČUKARIČKI: Ristić – Stojković, Pavlović (od 79. Janković), Boljević, Brežančić – Dr. Srnić (od 89. Radovanović), Todorović, Bojić, Pavlović (od 85. Matić), S. Srnić – Stoiljković. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaLiga Evropekvalifikacije za Ligu EvropeGredigČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara