""
""

Holandski fudbal je izgubio nevinost: Namešten meč Viljem - Utreht! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.02.16. | 14:41

Utakmica se nije završila "traženim" rezultatom, pošto je je Utreht pobedio "samo" sa 1:0, iako je finiš meča, kada se sada pogleda, bio prilično sumnjiv

Fudbalski savez Holandije saopštio je danas da je utakmica tamošnjeg šampionata između Viljema i Utrahta, iz 2009. godine, bila nameštena.

Izabrane vesti

Fudbaler Viljema Ibrahim Kargbo dogovorio se sa jednim singapurskim državljaninom da njegov klub izgubi sa više od dva gola razlike, a da zauzvrat sa još dvojicom saigrača dobije po 25.000 evra. Navodno su u dogovor bila umešana još dvojica igrača, koja su takođe trebala da dobiju po 25.000.

Utakmica se nije završila "traženim" rezultatom, pošto je je Utreht pobedio "samo" sa 1:0, iako je finiš meča, kada se sada pogleda, bio prilično sumnjiv.

Viljem i Kargbo se terete da su nameštali i humanitarne mečeve, dok je igrač suspendovan iz reprezentativnog fudbala jer je unapred znao ishod utakmica selekcije Sijera Leonea na Kupu afričkih nacija.
"Holandski fudbal je zvanično izgubio svoju nevinost, poslednji u Evropi. Nadamo se da će ovo doprineti borbi da se ovakve stvari više ne događaju u sportu", rekao je opetativni direktor fudbalskog saveza Holandije Žil de Jong.

Pratite MOZZART i na zvaničnoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Screen shot)


tagovi

Viljem IIUtrehtIbrahim KargboHolandijaEvropaEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara