"Stiv Blejk"
"Stiv Blejk"

Hladnokrvni Blejk trojkama spustio Hauarda i Rokitse (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.11.13. | 07:48

Bek Lejkersa pogodio 1,3 sekundi pre kraja za pobedu u Hjustonu. Majami i Denver obradovali domaću publiku

Stiv BlejkKad ne ide pod obručima, a ti raspali sa distance. Posebno ako imaš raspoloženog Stiva Blejka u sastavu. Veteran NBA lige se kao retko kada raspucao u okršaju sa Hjustonom i sa četiri trojke vodio Los Anđeles Lejkerse do pobede u Teksasu – 99:98.

Blejk  je pogodio i odlučujući hitac 1,3 sekunde pre kraja meča. Naravno, za tri poena. Putokaz za uspeh kada igraš protiv Dvajta Hauarda, koji je meč završio sa 15 poena i 14 skokova, ali nije uspeo da pokrije hladnokrvnog Blejka pri poslednjem šutu. Takođe je u poslednjih tri i po minuta Hauard promašio čak sedam šuteva sa penala kojima je mogao da osigura pobedu svom timu.

Izabrane vesti

Međutim, to i jeste bila taktika Jezeraša. I upalila je s obzirom da je Hauard pogodio samo četiri od 12 slobodnih bacanja.

Džejms Harden je sa 35 poena bio ubedljivo najefikasniji igrač Hjustona i cele utakmice uostalom. Kod Lejkersa odskočili su Miks (18), Farmar (16), Blejk...

U Majamiju, Dvejn Vejd je sa 29 poena i sedam asistencija bio najzaslužniji za pobedu Hita nad LA Klipersima 102:97. Lebron Džejms je pomogao sa 18 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je Kris Boš u prvom meču posle rođenja deteta dodao 12 koševa za treću uzastopnu pobedu Majamija.

Blejk Grifin je blistao kod Klipersa sa 27 poena i 14 skokova, Kris Pol je zabeležio 11 poena i 12 asistencija, a Deandre Džordan 11 koševa uz 14 skokova, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf nad aktuelnim šampionom.

Denver je savladao Atlantu sa 109:107 pošto Hoksi nisu uspeli da zaustave inspirisanog Taja Losona – 23 poena, sedam skokova i osam asistencija.

NBA LIGA:

Majami - Los Anđeles Klipers 102:97
Denver - Atlanta 109:107
Hjuston - Los Anđeles Lejkers 98:99

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

Atlanta HoksDenver NagetsDvejn VejdHjuston RoketsLos Anđeles LejkersMajami HitNBA ligaStiv BlejkTaj Loson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara