""
""

Heronimo Rulji - momak koji će razbiti argentinski baksuzluk sa golmanima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.04.16. | 13:42

Do početka svetskog prvenstva u Rusiji ostalo je dovoljno vremena da mladi čuvar mreže postane prvi golman reprezentacije i stekne ozbiljno iskustvo u nacionalnom dresu, a Argentina konačno dobije golmana

Godinama, a može se reći i decenijama unazad, Argentina je tražila pravo rešenje na golu nacionalnog tima. Pokušavalo se sa kojekakvim rešenjima, bilo je onih potpuno nesrećnih, dok su neka bila sasvim solidna, ali se nije ni nazirao neko ko bi mogao da predstavlja dugogodišnje rešenje za gol-liniju Gaučosa. Selekcija, koja je proizvela možda i najbolje fudbalere u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu, nikada nije imala prevelike sreće sa momcima koji nose rukavice, a taj baksuzluk posebno joj je zadavao muke u poslednje dve, pa i tri decenije, kada je gotovo perfektnom timu nedeostajala sigurnost iza leđa.

Izabrane vesti

Luis Islas, Karlos Roa, Pavlo Kavaljero, Roberto Abondancijeri i Serhio Romero, čuvali su mrežu nacionalnog tima na poslednjih šest svetskih prvenstava, ali se ni za jednog od njih nije moglo reći da predstavljaju idealno rešenje. Ipak, nakon sinoćnog meča između Real Sosijedada i Barselone, selektoru Herardu Martinu, ali i svim autoritetima u argentinskom fudbalu postalo je jasno da u svojim redovima imaju pravu dragocenost.

Nekadašnja nada Estudijantesa na Anoteti već drugu sezonu uzastopno igra kao pozajmljen igrač urugvajskog Deportivo Maldonada, pa bi za Baske dogovor oko njegovog ostanka u klubu i potpisivanje trajnog ugovora bilo od nemerljivog značaja. Mladi čuvar mreže tokom svih 90 minuta sinoćnog okršaja u San Sebastijanu u potpunosti je bacao u očaj Mesija, Nejmara i Inijestu, branivši svaku loptu koja je bila upućena ka njegovom golu, a čak i one udarce koji su već bili viđeni u mreži Real Sosijedada.

Uprava kluba iz Baskije pre dve godine se odlučila da ga dovede na pozajmicu, ne slutivši da će posle odlaska Klaudija Brava u Barselonu dobiti prvoklasnog čuvara mreže. Iako je ubrzo po dolasku u klub morao da pauzira tri meseca zbog povrede, Ljulja to nije obeshrabrilo, nastavio je da napreduje na neverovatan način. To je primetio i bivši trener Sosijedada Dejvid Mojes, koji ga je prošle sezone uvrstio u startnu postavu, a ispostavilo se i vratio mir na Anotetu. Za tako mladog čuvara mreže bilo je impresivno na koji način kombinuje smirenost, ekscentričnost i pouzdanost sa spektakularnim intervencijama.

U Argentini su još u martu prošle godine pokazali da ozbiljno računaju na njega. Tada 22-godišnji čuvar mreže dobio je poziv za mečeve sa El Salvadorom i Ekvadorom, ali ni tada, baš kao ni dan danas još nije zabeležio zvanični debi za nacionalni tim. Ipak, uprkos tome bio ushićen zbog same vesti o pozivu.
"Ovo je vrsta sreće koja se ne može opisati. Čekam taj veliki dan - dan u kojem ću nositi boje svoje zemlje", rekao je tada Rulji.

Ako Herardu Martinu do sada nije bilo jasno da je Rulji golman na koga se mora najozbiljnije može računati u budućnosti, sada mora da postane svestan toga. Do početka svetskog prvenstva u Rusiji ostalo je dovoljno vremena da mladi čuvar mreže postane prvi golman reprezentacije i stekne ozbiljno iskustvo u nacionalnom dresu, a Argentina konačno dobije golmana sa kojim će skinuti taj višedecnijski baksuzluk.

(FOTO: Action images)


tagovi

Španijareprezentativni fudbalReal SosijedadPrimerameđunarodni fudbalHeronimo RuljiHeronimo RuliEvropaArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara