"nekad se tu igrala Liga šampiona - Rijazor"
"nekad se tu igrala Liga šampiona - Rijazor"

Haos na Rijazoru: Igrači Deportiva pretili treneru, tukli se, glumili povrede

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.16. | 13:22

Kako izgleda kad svlačionica pukne

nekad se tu igrala Liga šampiona - RijazorCilj je ostvaren - Deportivo je izborio opstanak u Primeri. Trener Viktor Sančez trebalo bi da je srećan. Prošlog aprila je preuzeo dirigentsku palicu na Rijazoru, prvi put da je dobio šansu da samostalno vodi neki klub, sačuvao je klub u eliti, ove sezone to ponovio. Ali mladi strateg, koji je kao igrač sedam sezona proveo u Deportivu, na konferenciji za novinare uoči okršaja sa madridskim Realom na koncu prvenstvene trke otkriva da mu u proteklih devet meseci nije bilo nimalo lako. Naprotiv. Pojedini igrači svojski su se potrudili da mu život pretvore u pakao, pa smo danas saznali da mu je Luizinjo pretio, a Alberto Lopo dva puta odbio na trenira.
"Posle sezone u kojoj se besprekorno ponašao Lopo je pokazao da ima i svoje drugo lice. Kada je znao da će da igra sve je bilo u redu. Potpuno suprotno kada je znao da neće biti u timu. Pokušali smo da razgovaramo sa njim, ali je postajao sve gori", počeo je Viktor o mukama u svlačionici potvrdivši da je 36-godišnjeg štopera baš zbog problematičnog stava izbacio iz tima.

Lopova dvoličnost je, međutim, bezazlena u poređenju sa karakterom 31-godišnjeg levog beka Luizinja. Noćna mora za svakog trenera.
"Učestvovao je u konfliktnim situacijama sa kolegama i zaposlenima u klubu. Njegovu agresiju bilo je teško kontrolisati. Kada smo prošle sezone izgubili od madridskog Atletika izvršili smo neke rotacije  u timu. Tražio je objašnjenje u svlačionici, na vrlo nepristojan način", svedoči Viktor Sančez.Viktor Sančez

Izabrane vesti

Zastaje, ali ipak rešava da nastavi i podseća i na tuču sa Luizinja sa Alehandrom Aribasom na treningu. Ne zbog nje same, već zato što je ona bila samo jedna u nizu onih koje je izazvao prgavi Portugalac. Jedne će se posebno sećati na Rijazoru.
"Drugu tuču je izazvao u svlačionici. Herman Luks je dobio udarac u leđa, Fabrisio je bio ozbiljno povređen".

Tada je valjda i sam Luizinjo shvatio da je preterao. Tražio je da ode. Od uprave, ne od trenera.
"Promenio se. Svakog petka bi ga bolelo koleno, oporavio bi se tek za ponedeljak. Taj trik je mnogo puta ponovio. Pokušao sam da ga urazumim, govorio mu da ne može tako, čak sam mu i davao minute da igra. Ali on mi je onda pretio, postavljao ultimatume, govorio da mora da igra ili će da napravi velike probleme. Postajao je sve gori. Vikao po svlačionici, vređao saigrače, mene,  nije mario ni šta mu govori sportski direktor. Mnogo puta smo i njemu i Lopu davali šansu da se iskupe. Toliko puta da je ekipa trpela. Više nismo imali izbora, morali su da lete", zaključio je Viktor Sančez.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Viktor SančezŠpanijaPrimeraLuizinjoEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara