""
""

Gvidolin dobio otkaz, Premijer liga dobila prvog američkog trenera

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.16. | 13:29

Italijan platio ceh lošim rezultatima

Pala je prva trenerska glava u Premijer ligi. Doduše, nije veliko iznenađenje... Otkaz u Svonsiju je dobio italijanski strateg Frančesko Gvidolin. Prošle sezone je uspeo da spase Labudove ispadanja, ali ove je krenuo katastrofalno.

Izabrane vesti

Italijan je smenjen sa klupe kluba iz Velsa posle pet poraza i jednog remija u poslednjih šest premijerligaških utakmica. Ti rezultati, kao i ispadanje iz Liga kupa Engleske su koštali Gvidolina posla. Njegova smena se očekivala i pre vikenda, ali su u klubu rešili da mu pruže poslednju šansu. Ništa se nije promenilo, Svonsi je poražen od Liverpula na svom terenu i razlaz je bio neminovan.

Gvidolina je zamenio američki strateg Bob Bredli. On je postao prvi Amerikanac na klupi nekog premijerligaškog kluba u istoriji. Iako se spekulisalo da bi lokalni heroj i miljenik Velšana, Rajan Gigs mogao da nasledi Gvidolina, klub sa Libertija se ipak odlučio za Bredlija koji dolazi iz francuskog drugoligaša Avra. Francuzi nisu hteli da mu prave problem i pustili su ga na Ostrvo u šansi karijere.

Bredli je najviše uspeha imao sa američkom reprezentacijom koju je predvodio šest godina i učestvovao sa njom na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine. Pre toga je skoro deceniju radio u MLS ligašima Čikagu, Metrostarsima i Čivasu. Posle američke reprezentacije, bio je i selektor Egipta dve godine, kratko radio u norveškom Stabeku pre nego što prošle jeseni preuzeo Avr.

U Svonsiju će imati težak zadatak da prekine trend loših rezultata i da ekipu probudi iz letargije. Posle sedam kola, Svonsi ima samo četiri boda i nalazi se u zoni ispadanja. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaFrančesko GvidolinEvropaEngleskaBob Bredli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara