""
""

Gvardiola šokirao Ostrvo: Drugo pojačanje Građana je anonimni 19-godišnjak iz Ukrajine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.16. | 18:40

Oleksandr Zinčenko postaće novi fudbaler Mančester Sitija

Mančester Siti i ruska Ufa dogovorili su se oko transfera supertalentovanog Ukrajinca Oleksandra Zinčenka. Ovu vest preneli su svi ostrvski mediji, a glavno pitanje koje se odmah pronelo je - ko je 19-godišnji Ukrajinac?

Izabrane vesti

Radi se o momku koji se našao na spisku od 23 fudbalera koji putuju na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a do sada je zabeležio samo tri nastupa za seniorsku reprezentaciju Ukrajine. Ipak, već je uspeo da zatrese mrežu i u dresu nacionalnog tima i to na prijateljskom meču u sklopu priprema za EURO protiv Rumunije u Torinu (4:3).

Već neko vreme se pisalo o interesovanju Građana za vezistu ruskog prvoligaša Ufe, a konačan dogovor koji je postignut, neće moći da ugrozi čak ni ako mladi fudbaler zasija punim sjajem u Francuskoj ovog leta.Detalji dogovora dva kluba nisu saopšteni, ali se piše da je Zinčenkov transfer u Siti gotova stvar. Mladog vezistu je dugo pratila i Borusija iz Dortmunda, ali se on lično na kraju odlučio za tim Pepa Gvardiole.

Ne zna se ni da li Građani planiraju da ga koriste odmah po dolasku u Mančester ili će ga proslediti negde na pozajmicu. Možda će pri konačnoj realizaciji transfera problem biti radna dozvola, a ako to bude slučaj, u Sitiju najavljuju da će ga na godinu dana proslediti u neki drugi inostrani klub kako bi sakupio dovoljan broj utakmica za seniorsku reprezentaciju Ukrajine i dobio dozvolu za rad.

Zinčenko, koji je prošao omladinsku školu Šahtjora iz Donjecka, je prošle sezone u dresu Ufe odigrao 24 utakmice u ruskoj Premijer ligi, postigao dva gola i upisao četiri asistencije. Čini se da ima talenat... 

(FOTO: Screenshot)


tagovi

TransferiPremijer ligaPep GvardiolaOleksandr ZinčenkoMančester Sitiletnji prelazni rok 2016Evropaeuro 2016Engleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara