""
""

Gurović: Mi smo već pobednici; Milojević: Treba da pokažemo koliko smo kvalitetan tim

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.14. | 15:40

"Nemamo šta da izgubimo, već da steknemo ogromno iskustvo igranjem u kupu", poručio je trener FMP

Ovogodišnji Kup Radivoja Koraća biće po mnogo čemu interesantan. Osim toga što ćemo videti pregršt lepih utakmica i sigurno kvalitetnu košarku, kao predvodnici klubova pojavila su se dva trenerska imena koja iza sebe imaju velike igračke karijere - Milan Gurović, kao vođa FMP i Dejan Milojević, trener Mega Vizure.

Mladi i talentovani stručnjaci mogli bi da ukrste koplja u polufinalu, naravno, ako pređu prepreke u četvrtfinalu. Gurović će svakako imati ogroman zadatak ispred sebe, jer mladi tim iz Železnika voditi protiv Partizana.
"Mi smo već sada pobednici, posebno zbog toga što većina mojih igrača nikada nije igralo u Pioniru, a pogotovu ne protiv Partizana. Sama ta činjenica dovoljno govori, jer nećemo igrati pod pritiskom jer je Partizan apsolutni favorit u toj utakmici. Nemamo šta da izgubimo, već da steknemo ogromno iskustvo igranjem u kupu", poručio je Gurović.

Izabrane vesti

U trenucima dok je reprezentativni as davao intervju novinarima u blizini je stajao i njegov veliki prijatelj, pa je Gurović poželeo da se upravo protiv Milojevića sastane u polufinalu.

S druge strane, bivši as Partizana će u četvrtfinalu igrati protiv najvećeg iznenađenja ovogodišnjeg KLS-a, ekipe Kosjerića, koja beleži sjajne rezultate ove sezone.
"Eto, treći put zaredom igramo kup. Uspeli smo prošle godine da dođemo do polufinala, a sada ćemo na tom putu da pređemo preko Crnokose, najprijatnije iznenađenje Košarkaške lige Srbije. Niko verovatno nije ni mogao da očekuje da će tim koji ulazi iz 'B' lige da odigra tako dobru polusezonu i bitno je da u kup uđemo što motivisanije i da pokažemo koliko smo kvalitetni".

On je potom istakao da će se njegov tim eventualnim prolaskom u polufinale sastati sa dva vrlo interesantna rivala, od kojih je jedan ogroman favorit, dok bi drugi napravio pravi šok pobedom nad crno-belima.
"Ako dođemo do polufinala sigurni smo da će Partizan biti apsolutni favorit, a ako budemo igrali protiv Gurketa siguran sam da će biti jedna jako interesantna utakmica“, zaključio je Milojević, koji je za kraj dodao samo i nekoliko reči vezano za nemile scene iz Kragujevca prošle godine.
"Ja verujem da će biti sve u redu. Ne treba ni potencirati na tome da će biti frke i pričati o tome. Mene nervira to što novinari stalno pričaju o tome da li će biti problema ili neće. Treba da razgovaramo o tome ko kakvu ekipu ima i ko je u kakvoj formi. Nemilim događajima ne treba pridavati značaj, jer se to desi ponekad, nažalost".

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaRadnički FMPMilan GurovićMega VizuraKup Radivoja KoraćaJadranska ligaDejan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara