""
""

LE (grupe I i J): Flokari oteo pobedu Trabzonu, pojačanje od 1,20 evra ućutkalo Kantridu, kiks Liona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.10.13. | 20:58

Isksuni napadač ušao sa klupe i istopio dva gola prednost Turaka. Kiparska legija stranaca iznenadila Legiju u Varšavi

Trabzon je imao pobedu praktično u džepu i šansu da zadrži stopostotan učinak posle dva kola Lige Evrope u grupi J, ali je Lacio na krilima Serđa Flokarija uspeo u finišu meča da se spase poraza (3:3).

Izabrane vesti

Erdogan je u 12. minutu na asistenciju Brazilca Filja doveo domaće u vođstvo, da bi prednost duplirao Poljak Miržejevski postigavši evrogol sa nekih dvadesetak metara. Lacio je na kratko smanjio preko mlade nade Onazija, ali je potom Filjo iskoristio slabu reakciju odbrane Lacija i zaprečatio dve nade nebesko-plavih. Inače, Filjo je nama u Srbiji poznat još od pre dve godine kada je bio blizu prelaska u Crvenu zvezdu.

I kada je izgledalo je Trabzon ide kao još jednoj pobedi, žurku kraj Crnog mora je pokvario Laciov džoker Serđo Flokari. Iskusni napadač je ušao sa klupe nekih pola sata pre kraja i zavio Trabzon u crno. Prvo je u 83. minutu udarcem glavom smanjio rezultatski zaostatak, da bi samo tri minuta kasnije posle duplog pasa sa Andersonom još jednom prevario odbranu Trabzona. Oba tima imaju po četiri boda i drže čelo tabele.

U istoj grupi, Apolon se iskupio za poraz iz prvog kola, napravivši iznenađenje u Varšavi pobedom od 1:0 nad Legijom. Poljski šampion je pružio izuzetno slabu partiju i ovim porazom znatno zakomplikovao šanse za plasman u nokaut fazu takmičenja. Argentinac Sangoj je u 24. minutu imao sjajnu priliku za goste kaga je izveo penal, ali je njegov udarac sa bele tačke pogodio prečku. Ipak, „desetka“ gostiju se iskupila u 56. minutu kada je realizovao dobar kontra-napad Apolona. Legija je tako poražena od prave legije stranaca, jer su gosti izveli prvu postavu sa samo dva kiparska fudbalera.

U grupi I, Lion je nastavio da krčmi bodove i ugled. Opet su odigrali nerešno (1:1), s tim što se ovaj remi ne može nazvati uspehom za razliku od onog prvog kada su gostovali Betisu. Bod sa Žerlana je odnela Vitorija Gimaraeš. Portugalci su poveli preko Mazua koji je prošao kroz kompletnu odbranu domaćeg tima. Gonalon je doneo izjednačenje Francuzima, a sjajnu priliku za poptuni preokret je imao Fofana koji je u 65. minutu promašio stopostotnu priliku.

Na čelu tabele, Gimaraeš ima isto broj bodova kao i Betis koji se neporažen vratio iz Rijeke. Kantrida je posle dugo vremena dočekala jedan veliki evropski meč, ali se nije radovala. Dobro je počelo za hrvatski tim, pošto je Benko doneo vođstvo, ali je nova zvezda Betisa Sedrik poravnao rezultat već u 14. minutu. Fudbaler koji je letos plaćen simobličnih 1,20 evra nastavlja da blista u dresu zeleno-belih. U nastavku je Betis bio bolji tim i bio bliži pobedi, ali nisu uspeli da postignu i drugi gol. 

GRUPA I
Olimpik Lion – Gimaraeš 1:1 (0:1)
/Gonalon 53 - Mazu 39/

Rijeka – Betis 1:1 (1:1)
/Benko 10 - Sedrik 14/

GRUPA J
Legija – Apolon 0:1 (0:0)
/Sangoj 56/
Trabzon – Lacio 3:3 (3:1)
/Erdogan 10, Miržejevski 22, Filjo 35 - Onazi 29, Flokari 83 i 85/

tagovi

Apolon LimasolEvropaLacioLegijaLiga EvropeOlimpik LionPaulo Enrike FiljoSedrik MabvatiSerđo FlokariTrabzonVitorija Gimaraeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara