""
""

GRUPA E: Ramires u Bukureštu iskalio bes! Drakslerova strela gol večeri! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.13. | 22:47

Plavci ubedljivo savladali nemoćnu Steauu, uz dva gola Brazilca, Šalke slavio u Bazelu

Čelsijeve muke sa početka sezone bar na kratko je skratio vezista Ramirez, koji je u Bukureštu postigao dva gola i bio najzaslužniji za prve bodove Plavaca u ovogodišnjoj Ligi šampiona – 0:3 (0:2).

Ramires je u ovoj sezoni postigao pogodak samo protiv Svindona u Liga kupu, pa mu je ovo bila odlična prilika da razbije maler s početka sezone, iako je on jedan od igrača u ekip Čelsija od kojeg se ne očekuje veliki broj golova.

Izabrane vesti

Ipak, treba napomentuti da je pravi preporod u igru ekipe iz Londona uneo Samuel Eto, koji je u igru ušao u 11. minutu umesto povređenog Fernanda Toresa, a potom namestio prvi gol Ramiresu i praktično praktično naterao Georgijevskog da postigne autogol u finišu prvog poluvremena.

Brazilac je mrežu Tatarušanua pogodio i u 55. minutu, a tačku na ubedljiv trijumf Čelsija u poslednjim trenucima meča stavio je Frenk Lampard, nakon povreatnoig pasa Vilijana.

-----------------------------------------------------

STEAUA – ČELSI 0:4 (0:2)
/Ramires 20,55 Georgievski 44ag, Lampard 90/

STEA: Tatarušanu – Georgijevski (od 71. Varela), Šukala, Gardoš, Latovljevići – Burkeanu, Filip – Popa (od 46. Tatu), Stankiu, Tanase – Pjovakari (od 46. Kapetanos)

Čelsi: Čeh – Ivanović, Teri, Luiz, Kol – Oskar (od 78. Aspilikueta), Ramires, Lampard – Mata (od 81. Vilijan), Širle, Tores (od 11. Eto)

-----------------------------------------------------

Šalke se slobodno može smatrati jedim od najvećih iznenađenja ovogodišnje Lige šampiona. Ekipa iz Gelzenkirhena je slavila na Sent Jakobs parku protiv odličnog Bazela i došla do šestog boda u elitnom evropskom takmičenju – 0:1 (0:0).

Igrač odluke bio je najbolji igrač Šalkea Julijan Draksler, koji je u 54. minutu bez premca postigao najefektniji pogodak ove večeri.

Njegov pogodak doneo je veliku radost gostujućim navijačima, koji su imali velikih problema sa domaćim pristalicama i policijom pre početka utakmice, ali i treneru Jensu Keleru, koji je po završetku meča skakao od radosti po terenu, s obzirom da mu je trenerska pozicija bukvalno zavisila u ovom meču.

Bazel nije bio slabiji rival u ovom meču. Mreži sjajnog Hildebranda pretili su Salah, Štreler, a kasnije i Delgado, ali se mreža Šalkea ni jednom nije zatresla.

Posle drugog kola situacija u grupi E veoma napeta. Šalke jedini ima šest bodova, dok Čelsi i Bazel imaju po tri. U narednom kolu 22. oktobra sastaju se Steaua i Bazel, odnosno Šalke i Čelsi.

---------------------------------------------------

BAZEL – ŠALKE 0:1 (0:0)
/Draksler 54/

BAZEL: Zomer - Foser, Šar, Ivanov, Safari (od 84. Delgado) - F. Fraj (od 84. Fraj), Dijas, Džaka (od 62. Sio) - Salah, Štoker - Štreler

ŠALKE: Hildebrand – Učida, Hovedes, Santana, Aogo (od 78. Kolašinac) – Hoger, Nojštader – Farfan (od 45. Šalaj), Mejer (od 85. Hogland), Draksler – Boateng

------------------------------------------------

(FOTO: Action images)


tagovi

BazelČelsiEngleskaEvropaJulijan DrakslerLiga šampionaNemackaRamirešRumunijaSteauaŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara