"Dani Velbek"
"Dani Velbek"

GRUPA D: Het-trik Velbeka razmontirao Galatasaraj i uveo ga u elitno društvo, Dortmund u trećem minutu ugasio Anderleht (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.10.14. | 22:29

Engleski napadač briljirao na debiju za Arsenal u Ligi šampiona, Šćesni isključen u drugom poluvremenu, veliki promašaj Obamejana

Dani VelbekPosle ove večeri i najveći kritičari Danija Velbeka će morati da stave prst na čelo i da se zapitaju da li Englez zaista toliko loš ili mu jednostavno nije odgovarao stil igre Mančester junajteda i podređena uloga u špicu gde je uvek bio u senci Runija i Van Persija, a neretko je igrao i van pozicije – na krilu. On je večeras bio ključ pobede Arsenala nad Galatasarajem – 4:1 (3:0).

Tobdžije su nastavile odličan niz protiv turskih timova i sada su neporaženi na 10 utakmica sa timovima iz ove zemlje, a na čak osam utakmica nisu primili gol, mada večeras jesu i to iz penala.

Izabrane vesti

Domaćini su krenuli dobro i Velbek je posle sjajne asistencije Aleksisa Sančeza u 22. minutu poslao loptu kroz noge Musleri za 1:0 i to na svom debiju za londonski tim u Ligi šampiona.

Samo osam minuta kasnije dete Mančester junajteda je u stilu legende Arsenala Tjerija Anrija povećao prednost svoje ekipe pošto je otresao Felipea Mela i poput Francuza se iskrivio i rutinski savladao Urugvajca.

Na scenu je stupio Čileanac Sančez pa je u 41. minut rešio pitanje pobednika posle dobre asistencije Mesuta Ozila kroz razuđenu i neorganizovanu odbranu turskog tima. Večeras je Arsenal prvi put postigao tri gola u elitnom evropskom takmičenju posle 16 utakmica, poslednji put su to uspeli protiv Olimpijakosa 2012. godine.  

Na samom startu drugog poluvremena Velbek je završio svoju verovatno i najbolju utakmicu u karijeri pošto je na maestralan način bocnuo loptu i prebacio Musleru na asistenciju Okslejd Čemberlena. On je tako postao tek treći igrač Arsenala koji je postigao het-trik u Ligi šampiona posle Anrija i neverovatno – Niklasa Bendtnera. Koliko je ovo veliki uspeh vidi se po tome i da je on tek šesti engleski igrač koji je tri puta tresao mrežu na jednom meču Lige šampona posle Andija Kola, Širera, Ovena, Runija i Njuela.

Rezultat je bio toliko ubedljiv da se navijači domaćina nisu zabrinuli ni kada je Vojćeh Ščesni zaradio crveni karton u 60. minutu, a Galatasaraj smanjio prednost sa bele tačke preko Buraka Jilmaza.
-------------------------------------------------------------------------------

ARSENAL – GALATASARAJ 4:1 (3:0)
/Velbek 22, 30, 52, Sančez 41 – Jilmaz pen 63/

London:
Stadion: Emirati
Sudija: Đanluka Roki

Arsenal: Šćešni (od 62' Ospina) – Gibs, Mertezaker, Košćelni, Čejmbers – Flamini, Kazorla, Ozil (od 77' Vilšir) -Okslejd Čemberlen (od 68' Rosicki), Aleksis Sančez, Velbek;
Galatasaraj: Muslera – Teles, Šeđu, Semih Kaja, Vejsel Sari (od 68' Bulut) – Melo, Džemaili, Snajder – Kurtuluš (od 46' Altintop), Jilmaz, Pandev (od 68' Bruma);
-------------------------------------------------------------------------------

Navijači Dortmunda

Borusija iz Dortmunda sada ima maksimalan učinak u dve utakmice Lige šampione i lošu formu iz domaće lige nisu preneli u kontinentalno takmičenje već su odmah na startu meča pokazali Anderlehtu pokazali koliko su jaki pošto je Ćiro Imobile već u trećem minutu postigao gol u pobedi 3:0 (1:0).

Šinđi Kagava je pokazao kakav je majstor, a odbrana šampiona Belgije da nije navikla da se bori sa tako lucidnim igračima pošto ih je lob pas na startu meča iznenadio, a Italijan je lako savladao Protea.

Pjer Emerik Obamejan je imao priliku da zakuca domaću ekipu, ali je promašio prazan gol i ostavio rivale u igri.

Ono što nije njemu uspelo pošlo je za nogom Klopovom džokeru Adrijanu Ramosu koji je u 70. minutu – pet minuta pošto je ušao u igru – reagovao kao pravi cenarfor na fantastičan centaršut Lukaša Piščeka i zatresao mrežu.

Isti igrač je devet minuta kasnije overio pobedu i pokazao da ima i dobru tehniku pošto je posle pasa Obamejana dobro izbacio čuvare i onda gađao dalji ugao Protovog gola i pogodio.

Srpski napadač Aleksandar Mitrović je igrao do 82. minuta, a u drugom poluvremenu je pogodio stativu. 

Klopu sada ostaje samo da formu iz Lige šampiona prenese i u Bundesligu.

ANDERLEHT – DORTMUND 0:3 (0:1)
/Imobile 3, Ramos 70, 79/

Brisel
Stadion: Konstan Vandend Štok
Sudija: Paolo Taljavento

Anderleht: Proto – Dešaht, Nujtink, Mbemba, Praet – Defur, Tilemans – Nahar, Suarez, Konte(od 73' Ačampong) – Mitrović (od 82' Kabasele)

Borusija Dortmund: Vajdenfeler – Pišček,Subotić, Papastatopulos, Pišček – Kel, Bender(od 82 Humels), Kagava – Groskrojc(od 65' Ramos), Imobile(od 72' Durm), Obamejan

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksis SančezAnderlehtArsenalBelgijaBorusija DortmundDani VelbekEngleskaEvropaGalatasarajLiga šampionaNemackaPjer Emerik ObamejanTurskaVojćeh Šćešni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara