"Ronaldo"
"Ronaldo"

GRUPA B: Real se provukao kroz gustu šumu, Štreler produžio Liverpulovu agoniju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.10.14. | 22:36

Madiđani uz mnogo muke slomili otpor Ludogoreca u Sofiji (1:2), još jedna očajna utakmica izabranika Brendana Rodžersa (1:0)

Ronaldo

Real se provukao kroz iglene uši u Sofiji, u pojedinim trenucima meča bio i slabiji rival od Ludogoreca, ali je iz Bugarske na čist kvalitet odneo sva tri boda – 1:2 (1:1).

Izabrane vesti

Ludogorec je fenomenalno otpočeo meč, otvorenom igrom prilično zbunio prvaka Evrope, što mu se i te kako isplatilo. Već u šestom minutu Kozmin Moci je sjajno pronašo Marselinja na drugoj stativi, Brazilac je uspeo da iskoristi katastrofalno postavljanje Arbeloe i dovede domaći tim u vođstvo.

Samo četiri minuta kasnije Ronaldo je nakon prekršaja Milneva nad Ćićaritom u šesnaestercu propustio priliku da iz najstrože kazne dovede svoj tim do izjednačenja, ali je Vladislav Stojanov sjajno intervenisao. Ipak, Portugalac je već u 25. minutu, nakon olako dosuđenog jedanaesterca, izjednačio rezultat i uveo meč u potpuno drugi tok.

Taj pogodak, Ronaldov ukupno 54. na 53 utakmice za Kraljevski klub u Ligi šampiona, ni u najmanjoj meri nije demoralisao ekipu Georgija Dermedžijeva, koja je sa hrabrom igrom nastavila i u drugom poluvremenu, ali nije imala sreće da dođe makar do boda.

Anćelotiju se i te kako isplatilo uvođenje Karima Benzeme u finišu meča. Francuz je u 77. minutu na pravi način iskoristio centaršut Marsela i savladao odličnog Stojanova.

Nakon tog pogotka domaćin je imao snage za povratak, nije klonuo duhom, pa su Madriđani u nekoliko navrata mogli da vade loptu iz mreže, ali je rezultat ostao isti.

LUDOGOREC – REAL MADRID 1:2 (1:1)
/Marselinjo 6 – Kristijano Ronaldo 25pen,  Benzema 77/

LUDOGOREC: Stojanov – Kaisara, Moci, Aleksandrov (od 82. Misidjan), Minev – Djakov, Marselinjo (od 70. Vanderson), Espinjo (od 82. Andrijantenajna) – Abalo, Ernandez, Bezjak,

REAL MADRID: Kasiljas – Arbeloa, Ramos, Varan, Marselo – Ilaramendi, Modrić (od 73. Kros), Bejl, Isko (od 76. Rodrigez) – Ronaldo, Ćićarito (od 67. Benzema)

Brukama Liverpula izgleda nema kraja. Ovoga puta ekipa Brendana Rodžersa poražena je od Bazela na Sent Jakobs Parku minimalnim rezultatom i sebi žestoko zakomplikovala put ka plasmanu u osminu finala – 1:0.

Domaćin je od samog meča znao šta želi, imao više od igre, što mu se na početku drugog poluvremena i vratilo pogotkom iskustnog Marka Štrelera.

Liverpul je tek nako primljenog pogotka zaigrao onako kako je trebalo od samog starta meča.

U 61. minutu Mario Baloteli je iz velike daljine pokušao da savlada Tomasa Vačlika, ovaj je snažan udarac uspeo samo da odbije na noge Lazara Markovića, ali je idealnu priliku bivšeg veziste Partizana u klučnom trenutku osujetio požrtvovani Marke Suhi.

Rodžers je u samom finišu meča pokušao uvođenjem Lalane i Lamberta da promeni situaciju na terenu, ali je rezultat ostao nepromenjen.

BAZEL – LIVERPUL 1:0 (0:0)
/Štreler 52/

BAZEL: Vaclik – Džaka, Šar, Suši, Safari (od 9. Gonzales) – F. Fraj, Sere Dije, Elneni - Hamudi (od 90+2. Zufi), Štreler - Emobolo (od 81. Embolo)

LIVERPUL: Minjole – Enrike, Lovren, Mankiljo, Škrtel – Džerard, Kutinjo (od 70. Lalana), Henderson – Sterlin, Marković (od 81. Lambert), Baloteli.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

BazelBugarskaEngleskaEvropaKristijano RonaldoLiga šampionaLiverpulMarko ŠtrelerReal MadridŠpanijaŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara