"Real Sosijedad"
"Real Sosijedad"

GRUPA A: Inigo opasan i za Sosijedad i za Junajted, Šahtjor pronašao lek za Leverkuzen

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.11.13. | 12:18

Španci nemaju mnogo sreće sa Englezima, Ukrajinci čekaju više od 30 godina na pobedu kod kuće protiv Nemaca

Real SosijedadReal Sosijedad je podesio nišanske sprave protiv Osasune (5:0) i sada spremno dočekuje Mančester junajted da se osveti za minimalni poraz na Old Trafordu i to posle autogola Iniga Martineza u 69. sekundi meča, inače najbržeg u istoriji Lige šampiona. Timu sa Anoete samo pobeda nad Đavolima igra kako bi ostali u trci za mestom koje vodi u Ligu Evrope.
„Oni su šampioni Engleske i imaju sjajne igrače. Ne znam da li ih ljudi manje poštuju zato što više na klupi ne sedi Aleks Ferguson, ali znam samo da nam neće biti nimalo lako. Ukoliko stvari odradimo na pravi način, onda možemo da ih pobedimo“, nada se trener Sosijedada Arasete.

Sosijedad baš nema nešto mnogo sreće u sudaru sa engleskim ekipama. U poslednje vreme doživeo je dva poraza od Liverpula i jednom od Junajteda...

Menadžer Mančester junajteda Dejvid Mojes želi da nastavi sa serijom pobeda. Trenutno je nanizao četiri...
„Nalazimo se u dobroj poziciji što se tiče naše grupe. Moji igrači koriste iskustvo igranja u Ligi šampiona i nadam se da će tako nastaviti. Januzaj uz njih na treningu dosta napreduje. Samo treba da se ugleda na Mesija, koji dobija udarce na sve strane, ali ustaje, nastavlja i dalje da pokazuje svoju magiju“, hrabri Mojes junošu Junajteda.     

Đavoli se ne mogu baš pohvaliti da su tako ubitačni na španskom tlu – tri gola na poslednja četiri meča
------------------------------------------------------------
NAJAVLJENI SASTAVI

REAL SOSIJEDAD: Bravo, Karlos Martinez, De la Belja, Hose Anhel, Ansotegi, Kastro, Zurutuza, Elustondo, Pardo, Vela, Grizman
 
MANČESTER JUNAJTED: De Hea, Smoling, Evra, Džons, Vidić, Kleverli, Felaini, Valensija, Januzaj, Runi, Van Persi.

--------------------------------------------------------------
ŠahtjorSudeći prema dosadašnjim partijama Šahtjora i Leverkuzena možemo očekivati pravu goleadu. Tim iz Donjecka doživeo je poraz u prvenstvu od Volina najviše zbog toga što je u glavi već razmišljao o Aspirindžijama. Sada će imati priliku da jednim potezom ubije dve muve. Pobedom bi preskočio na tabeli nemačkog predstavnika i ujedno bi smirio gnev navijača.
„Izuzetno bitna utakmica za obe ekipe, jer će u slučaju poraza jedna doći u situaciju da ispodne iz ovog takmičenja. Doživeli smo težak poraz od Leverkuzena, četiri lopte su završile u našoj mreži, ali to neće uticati na nas. Postavićemo stvari na pravo mesto“, obećao je trener Mirčea Lučesku.

Podatak vredan pažnje: Šahtjor kod kuće čeka na pobedu protiv nemačke ekipe gotovo preko 30 godina. Poslednji put to se desilo 1980/81, kada su bili bolji od Ajntrahta iz Frankfurta.

I Leverkuzen je zbog istog razloga doživeo poraz u Bundesligi od Ajantrahta (1:0), delom i zbog toga što je odmarao nekoliko iskusnih igrača.
„Sve će biti drugačije na Dombas areni. Šahtjor nije nimalo naivan protivnik, pritom igra i kod kuće, tako da nas očekuje težak meč. Moraćemo da pružimo maksimum i oslonićemo se na iskusne igrače", rekao je trener Sami Hipija.
----------------------------------------------------------------
NAJAVLJENI SASTAVI

ŠAHTJOR: Pjatov - Ilsinjo, Krivtsov, Rakitsi, Ismaili – Fernandinjo, Stepanenko – Kosta, Tešeira, tajson – Adrijano

LEVERKUZEN: Leno – Hilbert, Toprak, Volšid, Beniš, Kastro, Bender, Rolfes, Kruse, Kisling, Sam 
-------------------------------------------------------------------

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

Bajer LeverkuzenDejvid MojesEvropaLiga šampionaMirčea LučeskuReal SosijedadŠahtjor DonjeckSami HIpijaŠpanijaUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara