"Duel Dijufa i Amartija "
"Duel Dijufa i Amartija "

Grant bez leka za malariju: Senegal u 93. minutu matirao Ganu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.01.15. | 19:04

Imala je četa bivšeg trenera Partizana inicijalnu prednost, ali je na kraju morala da se pomiri sa porazom

Duel Dijufa i Amartija Atomski napad Senegala za prvenac u "grupi smrti" na Afričkom kupu nacija! Mnogi su se čudili kada je Alan Žires sa spiska igrača ostavio Dembu Baa, ali se po uvodnoj utakmici u Evkatorijalnoj Gvineji čini da je Francuz zaista bio u pravu kada je rekao da i bez golgetera Bešiktaša ima kvalitet u napadu. Zemljak iz istanbulskog rivala Fenerbahčea Musa So ukrao je slavu poznatijem kolegi. Njegov gol u 93. minutu utakmice doneo je Senegalu pobedu nad Ganom u Grupi C – 2:1.

Igrači Gane mogu samo sebe da krive za poraz. Sebe i selektora Avrama Granta, koji nije uspeo da razmrda ekipu zadovoljenu inicijalnim vođstvom. To nije mogao da uradi ni odsutni kapiten Asamoa Đan, koji je izostao iz tima zbog lakšeg oblika malarije, pa se igra Crnih zvezda raspala posle odličnog početka. Već u 14. minutu je golman Senegala Buna Kundul skrivio penal oborivši Kristijana Atsua, a Andre Aju sa penala doveo Ganu u vođstvo.

Izabrane vesti

Šta se posle toga desilo Gani potpuna je misterija. U nastavku se uglavnom igralo pred njenim kaznenim prostorom, pa su se šanse za Senegal ređale kao na traci. Mame Biram Dijuf – koji je mogao, možda i morao da postigne još koji – iskoristio je jednu u 59. minutu i izjednačio rezultat na 1:1, ali ni to nije trglo Ganu iz sna.

Napadači Senegala osetili su krv i taman kada se mislilo da će se Gana provući nekažnjeno stigla je kazna. Musa Sou je poneo lovorike i Lavove pogurao do prvenca. 

Neka se spreme Južna Afrika i Alžir - jedno od prijatnijih iznenađenja sa Mundijala u Brazilu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalMusa SouMame Biram DijufAndre AjuAfrički kup nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara