""
""

GRAFIKA: U najboljem timu Primere nema nijednog igrača Barse

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.05.14. | 16:45

Ali zato su tu čak sedmorica iz tabora novog šampiona – Atletika

Prošlo je vreme Barselone, sad Atletiko vlada Španijom. Odjeci, čini se, nikad uzbudljivije Primere pokazali su da je završnica španskog prvenstva u potpunosti pripala Jorgandžijama, koji ne samo da su osvojili prvu titulu posle 18 godina, već zavredeli mnogobrojne počasti u tamošnjim medijima.

Tako najuticajniji madridski sportski dnevnici Marka i As izveštavaju da su zvaničnici Lige profesionalnih fudbalera Primere izabarali idealnih 11 za sezonu 2013/2014 u kome su ček sedmorica igrača iz ekipe Dijega Simeonea: golman Tibo Kurtoa (dobitnik nagrade Zamora namenjene najboljem golmanu takmičenja, na osnovu činjenice da je primio samo 0,65 golova po meču), zatim bekovi Huanfran i Filipe Luis, štoper Godin (strelac gola na Kamp Nouu vrednog titule), potom tandem vezista Koke Gabi i neizostavni Dijego Kosta, čijih je 27 golova sigurno presudilo da se pehar posle 18 godina vratio na stadion Visente Kaldeton.

Izabrane vesti

U idealnom timu Primere je još Bilbaov dvojac Laporte-Iturasbe, zaslužni što će Baski posle 16 godina biti u prilici da igraju Ligu šampiona (ako prođu poslednje kolo kvalifikacija), kao i najbolji igrač Sevilje, Ivan Rakitić, duša ovog tima, koji iza sebe ima možda i sezonu karijere, o čemu svedoče interesovanja Atletika i Reala.

Kraljevski klubu predstavlja najbolji strelac Primere Kristijano Ronaldo (31 pogodak), uz napomenu da bi njegov učinak bio bolji da nije bio povređen u finišu, a zanimljivo (neko će reći i nepravdeno) je što u idealnih 11 nema nijednog fudbalera Barselone. Čak ni Lea Mesija.

Vaši utisci?

(FOTO: marca.com)


tagovi

PrimeraŠpanijaReal MadridEvropagrafikaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara