""
""

Građani izrežirali novu katastrofu Totenhema: Siti zapalio petardu, Jovetić konačno zablistao! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.01.14. | 22:40

Čelsi nije uspeo da probije bedem Vest Hema, goleada u Birmingemu pripala Aston Vili, Sanderlend slavi Adama Džonsona

Ako smo nešto uspeli da zaključimo iz okršaja Mančester Sitija i Totenhema to je da Pevci jednostavno ne umeju protiv Građana! Takođe, Edin Džeko je postao specijalista za golove protiv kluba iz prestonice. U prvom delu sezone bilo je 6:0, a sada je četa Manuela Pelegrinija još jednom demonstrirala silu i "častila" Totenhem još jednom petardom - 5:1.

Osim toga što je Džeko upisao svoj šesti pogodak u poslednjih šest okršaja sa Pevcima, meč će ostati upamćen i po golu Stevana Jovetića, koji je pred kraj prvog poluvremena zamenio povređenog Davida Silvu i upisao svoj prvenac u šampionatu.

Izabrane vesti

Ipak, led je probio Aguero već u 15. minutu utakmice, kada je odlično iskoristio dodavanje Silve i majstorskim potezom matirao Lorisa

Iako gola nije bilo gotovo 35 minuta, gosti su konstantno opsedali gol rivala i pretili iz svih pozicija. Međutim, Građani su prednost duplirali tek u 50. minutu i to posle vrlo diskutabilne situacije. Naime, nakon duela u kojem su se našli Rouz i Džeko arbitar Andre Mariner odlučio je da pokaže na belu tačku, a reprezentativcu Engleske uruči crveni karton, iako je bilo jasno da je mladi levi bek prvo dotakao loptu, a potom napadača Sitija. Ipak, Jaja Ture je bio precizan sa kreča i uvećao rezultat na 2:0. 

Nije dugo trebalo gostima da upišu i treći pogodak, a ovog puta strelac je bio upravo Džeko. To je bio 66. ligaški gol Sitija, a interesantno je da su Građani toliko golova ukupno imali u sezoni 2012/2013.

U 59. minutu, Etijen Kapue uspeo je da iskoristi jednu grešku protivničke odbrane posle kornera i postigne utešni gol.

Gotovo 20 minuta mreže su mirovale, a onda je Jovetić konačno zablistao i postigao vrlo lep pogodak za nova tri gola prednosti - 4:1.

Ipak, to nije bio kraj muka Pevaca, pošto je tačku na ovaj meč stavio Kompani u poslednjim momentima susreta za konačnih 5:1.

Fudbaleri Čelsija nisu uspeli da dobiju mali londonski derbi sa Vest Hemom, uprkos tome što su Plavci uputili čak 39 šuteva ka golu Adrijana, koji je poneo titulu apsolutnog heroja meča! Golman Čekićara pravio je čuda na Stamford Bridžu, a redom je branio pokušaje Oskara, Azara, Etoa, Lamparda, Ivanovića... Ali, jednostavno, Murinjovi puleni nisu imali rešenje, što će ih definitivno skupo koštati!

Čelsi je tako postao klub sa najviše neiskorišćenih prilika još iz sezone 2003/2004, dok je Vest Hem upisao i desetu utakmicu bez primljenog gola, izjednačivši se tako sa Arsenalom.

PREMIJER LIGA - 23. KOLO

Utorak:

Mančester Junajted - Kardif 2:0 (1:0)
/Van Persi 6, Jang 59/

Norič - Njukasl 0:0

Sautempton - Arsenal 2:2 (1:0)
/Fonte 21, Lalana 54 - Žiru 48, Kazorla 52/

Svonsi - Fulam 2:0 (0:0)
/Šelvi 61, Čiko 74/

Kristal Palas - Hal 1:0 (1:0)
/Pančon 16/

Liverpul - Everton 4:0 (3:0)
/Džerard 21, Staridž 33, 35, Suarez 50/

Sreda:

Aston Vila - Vest Bromvič Albion 4:3 (3:3)
/Vajman 12, Bakuna 25, Telf 37, Benteke 64 penal - Brant 4, Delf 9 ag, Mulumbu 43/

Sanderlend - Stouk 1:0 (1:0)
/Džonson 17/

Čelsi - Vest Hem 0:0

Totenhem - Mančester Siti 
/Kapue 59 - Aguero 15, Ture 51 penal, Džeko 53, Jovetić 78, Kompani 89/

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Vest Bromvič AlbionSerhio AgueroPremijer ligaMančester SitiEvropaEngleskaEdin DžekoČelsiAston VilaAdam Džonson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara