"Fosum"
"Fosum"

Grad od 60.000 ljudi proizveo i drugo čudo za Real: Madriđani kupuju vezistu za koga tvrde da je bolji od Edegarda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.02.15. | 13:44

„Skauti koji su dolazili da gledaju Martina Edegarda vraćali su se u klubove sa podvučenom crtom ispod imena Ivera Fosuma u beležnicama“, kaže trener Stromsgodseta, kluba koji je za kratko vreme opčinio svet

FosumKupi što pre, još dok su deca. Jer, kad porastu, koštaće deset puta više više nego sad, a i konkurencija za njihov potpis biće žestoka.

Kao da je neko šapnuo čelnicima Real Madrida da bi trebalo već sad, s početka 2015. da oforme tim za budućnost, pa su posle potpisa Martina Edegarda i Lukasa Silve (stigli ove zime), stavljene šape na potpis Augusta Batalje, krenuli u poteru za još jednim čudom od deteta. Naredna meta kraljevskog kluba je - verovali ili ne - opet Norvežanin. Kažu, talentovaniji od Edegarda, plaćenog 2.800.000 evra.

Izabrane vesti

Ime mu je Iver Fosum, ima 18 godina i tek jednu „pravu“ profesionalnu sezonu u dresu norveškog kluba. Već se nalazi na listi želja svetskih velikana, a čim mu je ugledni engleski magazin Four-four-two ukazao  pažnju trebalo bi da vredi.

Uostalom, planetarno priznati časopis, specijalizovan za dešavanja u svetu fudbala, prvi ga je lansirao u orbitu, tvrdnjom da je osvajač poslednje Lige šampiona krenuo u akciju kupovine centralnog veziste. I to slučajno.
„Skauti koji su dolazili da gledaju Martina Edegarda vraćali su se u klubove sa podvučenom crtom ispod imena Ivera Fosuma u beležnicama“, slikovit je Dejvid Nilsen ,trener Stromsgodseta koji sipa komplimente na račun Fosuma. „On je verovatno naš najbolji fudbaler ove sezone. On igra jednostavno. Ljudima je zabavnije da gledaju Martina Edegarda i Gustava Vikhajma zbog mirnoće u igri i načina na koji driblaju, ali verujte mi da je Iver jednako talentovan kao njih dvojica“.


Posebna je priča da je Iver Fosum dete Stromsgodseta, kluba iz Dramena, grad na jugoistoku Norveške, u kome živi tek nešto više od 60.000 stanovnika, a koji polako preti da postane razvojni centar Real Madrida. To što se izjasnio da je navijač Mančester junajteda u profesionalnom fudbalu ne važi „ič“, pa će ako stigne šestocifrena ponuda bilo kog kluba - a kažu da prednjači Real - verovatno ga čeka svetla budućnost. Iako on ne žuri, mada mu prvi profesionalni ugovor ističe već 31. decembra 2015.
Što se mene tiče izuzetno sam zadovoljan u Stromsgodsetu. Čak nisam ni očekivao da ću igrati ovoliko“, kaže Fosum, za koga tvrde da je, iako tek tinejdžer, izuzetno psihički jak, možda i usled činjenice da se posle smrti oca pre četiri godine ozbiljno posvetio fudbalu i tu dobio mentalnu snagu.

Fosum je proizvod Stromsgodseta, debitovao je za prvi tim 2013. godine kad je osvojena druga titula u istoriji kluba, ali je odigrao tek pet utakmica, prošle godine se ustalio u prvom timu (26 mečeva) i u tandemu sa Martinom Edegardom bio najbolji igrač ove ekipe. Mladi reprezenatztivac Norveške ne odlikuje se golovima (tri prošle sezone), niti asistencijama (četiri), ne igra za popunjavanje statističkih kolona, već za - ekipu. Jedan od onih neprimetnih koje niko ne vidi, ali on završava posao. Velikim klubovima takvih uvek nedostaje. Onih koji igraju pametno, ne komplikuju..

Uostalom, uverite se.


tagovi

StromsgodsetŠpanijaReal MadridPrimeraNorveškameđunarodni fudbalMartin EdegorIver FosumEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara