""
""

Gotovo - Žoao Mario u Premijer ligi!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.18. | 21:47

Inter se oslobodio igrača koji Spaletiju nije potreban...

Još jedna zimska transfer-saga je okončana! Portugalac Žoao Mario (25) uspešno je večeras prošao lekarske preglede i u narednih šest meseci kao pozajmljeni igrač Intera igraće za Vest Hem!

Izabrane vesti

Tako je Dejvidu Mojesu ispunjena velika želja da dovede jednog kreativca ovog meseca, pošto je zbog povreda ostao bez Marka Arnautovića i Manuela Lansinija.    

Žoao Mario eksplodirao je 2016. na Evropskom šampionatu u Francuskoj, kada je sa Portugalom osvojio titulu prvaka. Krajem istog leta u transferu vrednom čak 40.000.000 evra prešao je u Inter, ali nikako nije uspevao da ispuni velika očekivanja. Prošle sezone još je imao određen u minutažu, ove - vrlo slabo. 

Jasno, kada se Inter odrekne nekog igrača odmah krenu one priče o prošlosti i svim asovima koji su otišli sa Meace, pa u novoj sredini eksplodirali. U slučaju Žoao Marija u prvih mah činilo se da će to biti nemoguće, jer su Nerazuri u jednom trenutku tokom pregovora uspeli da izbace otkupnu klauzulu, ali na kraju Vest Hem je dobio što je tražio. 

Kompletan posao sada izgleda ovako: Inter će za ovih šest meseci dobiti 1.000.000 funti i biće oslobođen kompletne plate igrača, koju u potpunosti preuzimaju Čekićari. Radi se o cifri od 130.000 funti nedeljno. I naposletku otkup. Vest Hem će na leto moći da plati za čitav ugovor, to će ga koštati 26.000.000 funti, iliti oko 30.000.000 evra... 

Žoao Mario debitovaće za Vest Hem na prvenstvenom meču protiv Kristal Palasa sledeće nedelje.

(foto: Action Images)


tagovi

Žoao MarioSerija APremijer ligaItalijaInterEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara