Gotovo: Rabio u Realu, Erera na njegovom mestu u Pari Sen Žermenu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.19. | 10:56

Rokada na Parku prinčeva

Vesti iz Španije i Francuske glase da su transferi Adrijena Rabioa u Real Madrid i Andera Erera u Pari Sen Žermen gotove stvari!

Francuzu ističe ugovor sa Svecima i seli se u Madrid dok će na njegovo mesto doći Španac kojem takođe na kraju sezone ističe saradnja sa Mančester Junajtedom.

Izabrane vesti

Rabio je dugo vagao između raznih ponuda i na kraju odabrao Real kada je stigao poziv Zinedina Zidana. Francuski mediji javljaju da će Rabio biti treće pojačanje Reala za narednu sezonu. Prethodno su kupljeni Brazilci Rodrigo iz Santosa iz Militao iz Porta za ukupno 95.000.000 evra.

Rabio je letos bio na pragu prelaska u Barselonu, ali nije došlo do transfera je je PSŽ stopirao posao i rizikovao da ga izgubi bez obeštećenja. Igrač je od jesenas van tima po kazni jer nije želeo da produži ugovor i čeka 31. jun da pobegne sa Parka prinčeva. Brojni klubovi su ga želeli, ali je Real pobedio u toj trci zahvaljujući Zidanu. Posle poziva Realovog trenera, sve se promenilo i Rabio je dao usmeno obećanje slavnom zemljaku da će potpisati ugovor sa Kraljevskim klubom.

U Pari Sen Žermenu su ga davno prežalili i već su našli zamenu. Bez obeštećenja stiže Andre Erera iz Mančester Junajteda. Iako je Španac uglavnom bio standardan kod Solskjera klub je ipak odlučio da mu ne ponudi novi ugovor. Zvao ga je i Bilbao da se vrati, ali onda je stigla ponuda iz Pariza koja se ne odbija. Sveci su mu ponudili ugovor na čak pet godina što je u njegovim godinama (34) maksimalna ponuda. Trener Tuhel ga jako ceni, a klubu odgovara što je besplatan zbog finansijskog fer-pleja.

Pojačaće konkurenciju tamo gde je PSŽ najtanji – u srcu veznog reda. Na toj poziciji Tuhel ima samo Marka Veratija i Leandra Paredesa, tako da sa Ererinim dolaskom dobija još jednu bitnu opciju.   

(FOTO: reuters)


tagovi

Ander EreraAdrijen Rabio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara