""
""

GOTOVO: Lukas Silva u Real Madridu! Transfer težak 13.000.000 evra, a klubu ide samo 30 odsto

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.01.15. | 22:00

Kruzeiro potvrdio prelazak najboljeg veziste Brazila. Ugovor na šest i po godina

Kada je neko sa samo 21 godinom najbolji vezni igrač brazilskog prvenstva, onda je prelazak u neki od najvećih evropskih klubova logičan sled događaja. Takvim putem je krenula i karijera nove senzacije brazilskog fudbala - Lukasa Silve. Mladi as Kruzeira nastavlja karijeru u Realu iz Madrida, pošto su večeras utanačeni svi detalji transfera.
“Transfer Lukasa Silva u Real Madrid je gotova stvar i zvanična potvrda će biti izdata u četvrtak. Lukas je odlučio da je vreme da napusti Kruzeiro. Nećemo imati probleme da mu pronađemo zamenu. Nekolicina igrača iz rezervnog tima je spremna da uskoči na Lukasovo mesto”, rekao je potpredsednik brazilskog kluba Marsio Rodrigez.

Izabrane vesti

Još od prošlog leta traje saga oko prelaska Silve u Real Madrid. Kraljevski klub je tada želeo mladog Brazilca, ali je posao pokvario Sami Kedira koji je odlučio da ostane u Madridu. Kada se povredio Luka Modrić, po drugi put je Real krenuo u operaciju dovođenja Lukasa Silve, ali tada je Kruzeiro bio nezadovoljan ponudom od 10.000.000 evra i tražio je ukupno 15.000.000. Na kraju je bila “treća sreća”.

Presudila je ogromna želja veziste brazilskog šampiona da pređe u Real. Ali i želja njegovih menadžera, jer Kruzeiro je bio vlasnik samo 30 odsto prava na Lukasa Silvu. Ostalih 70 odsto ugovora su u vlasništvu šest menadžerskih kompanija i investicionih fondova. Popustio je i Kruzeiro koji je pristao na ponudu od 13.000.000 evropskih novčanica uz opciju da Real u budućnosti uplati još 2.000.000 evra na ime eventualnih bonusa.

Mladi Brazilac je večeras u Belo Orizonteu odradio i lekarske preglede u prisustvu Realovih medicinskih eksperata i otklonjena je i poslednja dilema. Lukas Silva će potpisati ugovor na čak šest i po godina sa desetrostrukim prvakom Evrope, a zvanična promocija u Madridu je moguća već sutra ili prekosutra.

Dolaskom Lukasa Silve u Real, širom su se otvorila vrata za odlazak Asijera Iljaramendija u Atletik Bilbao za sumu od 25.000.000 evra. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015ŠpanijaReal MadridPrimeraLukas SilvaKruzeiroEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara