""
""

Gotovo je! Juta razmontirala Stejpls Centar... Klipersi se raspadaju, sledi veliki remont - odlaze Pol, Grifin i Redik? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.17. | 08:25

Džezeri slavili u majstorici i to usred Stejpls Centra i tako okončali karijeru čuvenog Pola Pirsa - 104:91

Kada je Kris Pol posle šeste utakmice s Jutom otkrio kako je Polu Pirsu rekao da legendarni as neće karijeru završiti u Solt Lejk Sitiju, verovatno nije očekivao da će se to dogoditi dva dana kasnije. 

Izabrane vesti

Juta je napravila veliko iznenađenje usred Stejpls Centra i Los Anđeles Kliperse poslala u ambis - 104:91 (24:24, 22:15, 33:24, 25:28). I tako upisala treći brejk u celoj seriji. 

I ne samo što su pobedili, Džezeri su tako na neslavan način poslali legendarnog Pola Pirsa u penziju (o čemu ćete više čitati u odvojenom tekstu) i gotovo izvesno potpisali raspad jedne generacije koja je na papiru mnogo obećavala! Kako su američki mediji počeli da spekulišu neposredno po završetku meča Klipersi bi trebalo da dožive veliki remont na leto, a ekipu će verovatno napustiti Kris Pol, Blejk Grifin i Džej Džej Redik. I to kao slobodni agenti.

Nije ni čudo što se ovakva mogućnost pominje, kada Klipersi jednostavno ne mogu da se sastave u doigravanju. Prvo kadrovski jer svake godine, baš u vreme najvažnijih borbi, tim ostane bar bez jednog od najvažnijih igrače. Ove je to bio Blejk Grifin, prošle je bolovao zajedno sa Krisom Polom, a svojevremeno je izostajao i Deandre Džordan

Ne treba zaboraviti činjenicu da su Klipersi tokom poslednjih pet sezona imali bar po 51 trijumf, a da su doigravanje završavali u prvoj rundi u tri navrata!

Juta je „preko noći“ od mladog postala prilično zreo i ozbiljan tim. Gordon Hejvord je sa 26 poena bio predvodnik talentovane čete koja je napravila najveći uspeh još od 2010. godine. Džordž Hil i Derik Fejvors (11 skokova) dodali su po 17 koševa i tako potpisali, iznenađujuće, najlakšu pobedu u celoj četvrtfinalnoj seriji.

Pomalo šokantno, ali Klipersi su delovali prilično „ispumpano“ u najvažnijoj utakmici sezone. Uz potpuni izostanak ideje, evidentni nedostatak koncentacije i odsustvo smisla za igru, podbacio je Kris Pol i meč završio samo sa 13 koševa. Nije bio na svom nivou, a situacija je postala još lošija kada je iskrenuo skočni zglob u trećem kvartalu. Džej Džej Redik nije uspeo da pogodi šut za tri poena sve do ulaska u završna tri minuta utakmice. Na sve to nadovezale su se brojne greške u osnovama igre, te brojne situacije u kojim je domaćin akcije pokušavao da završi uz zvuk sirene.

Utakmica je bila rešena još i pre starta završne četvrtine. Juta je komandovala celim drugim poluvremenom, već u ranoj fazi poslednje deonice imala 17 koševa viška. A pritisak nije osetila uprkos tome što su Rudi Gober i Derik Fejvors imali probleme s faulovima.

Kod Klipersa Deandre Džordan je skupio 24 poena i 17 skokova i tako ubeležio sedmi dabl-dabl u ovoj seriji. Džamal Kroford je ubacio 20 poena s klupe.

Džezere u polufinalu očekuju Golden Stejt Voriorsi, a prva utakmica je u Ouklendu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Blejk GrifinDžej Džej RedikJuta DžezKris PolNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara