"Lejton Bejns pogađa sa penala"
"Lejton Bejns pogađa sa penala"

Gorke Karamele za Dejvida Mojesa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.04.14. | 18:59

Everton rutinski prešao preko Junajteda i golovima Lejtona Bejnsa i Kevina Miraljasa ostao u trci za izlaskom u Ligu šampiona

Lejton Bejns pogađa sa penalaNegostoljubiv doček za Dejvida Mojesa na njegovom prvom meču na Gudison parku po odlasku iz Evertona i preuzimanja dirigentske palice u Mančester junajtedu! Karamele su bile nemilosrdne prema bivšem šefu i goste iz obližnjeg Mančestera ispratili sa dva komada u mreži za ostanak u konkurenciji za mesto u Ligi šampiona – 2:0 (2:0).

Međutim, mnogo više od rezultata Mojesa bi trebalo da brine nemoć njegovog sadašnjeg tima u okršaju sa dojučerašnjim klubom. Koji, bez obzira na to što niko ne dovodi u pitanje ogroman potencijal čete Roberta Martineza, igrački jednostavno ne može da parira najskupljim timovima na Ostrvu.

Izabrane vesti

Na papiru bar. Na terenu sasvim druga priča i jasan pokazatelj da je Martinez uspeo da plavi tim iz Londona naštimuje da svira muziku svojstvenu većim fudbalskim virtuozima. Ono što Everton ne uspeva da uradi kvalitetom, ipak, na Gudisonu nadoknade srčanošću.

Mada, treba biti iskren i dodati da su gosti večeras na momente delovali prilično izgubljeno u prostoru, pa i da su sami pogurali rivala do pobede. Romelu Lukaku je šutirao sa nekih 15 metara, a nesrećni Fil Džons se okliznuo i potom nehajno podigao ruku i loptu zaustavio na nedozvoljen način.

Penal kao vrata, a specijalista za jedanaesterce kakav je Lejton Bejns takve šanse ne propušta – njegov 13. pogodak iz 13 pokušaja sa kreča što ga čini jedinstvenim u Premijer ligi.

Za razliku od nekih ranijih vremena, koje je odlikovao Mančester junajted koji se nikada ne predaje, ovaj put reakcije nije bilo. Naprotiv, gosti za prvih 45 minuta na Gudisonu nisu uputili niti jedan udarac u okvir protivničkog gola?!

Sigurnost u odbrani dala je domaćima krila za opasne nalete u kontrama i polukontrama, a jedna takva je i dotukla Junajted.  Šimus Koleman je izbacio Miraljasa samog ispred Davida De Hee, a ovaj duplirao vođstvo Karamela i zadao odlučujući udarac Mojesovim izgubljenim dušama.

Prvi put posle tačno godina Everton je postigao gol u oba prvenstvena susreta sa Mančester junajtedom. Prvi put posle davne sezone 1969/1970 Everton je dobio oba ligaška duela sa Mančester junajtedom. Dokaz da se trud konačno isplaćuje svima na Gudisonu. I dokaz da se sve ono što je ser Aleks Ferguson decenijama gradio polako raspada.

Mančester junajted će prvi put posle takmičarske 1990/1991 sezonu završiti sa manje od 70 bodova.

"Onog" navijača jestu izbacili sa Gudisona, ali sigurni smo da je sada zadovoljan.

PREMIJER LIGA - 35. kolo:

Norič – Liverpul 2:3 (0:2)
/Huper 55, Snodgras 77 – Sterling 4, 62 Suarez 11/

Hul Siti – Arsenal 0:3 (31)
/Remzi 31, Podolski 45, 54/

Everton - Mančester junajted 2:0 (2:0)

Ponedeljak:
21.00 Mančester Siti - Vest Bromvič Albion

Subota:

Totenhem - Fulam 3:1 (1.1)
/Paulinjo 35, Kejn 48, Kabul 62 - Sidvel 37/

Aston Vila - Sautempton 0:0

Kardif - Stouk 1:1 (0:1)
/Vitingem 51pen - Arnautović 45+3/

Njukasl - Svonsi 1:2 (1:1)
/Ameobi 23 - Boni 45+2, 90+2pen/

Vest Hem - Kristal Palas 0:1 (0:0)
/Jedinak 59pen/

Čelsi – Sanderlend 1:2 (1:1)
/Eto 12 – Viklam 18, Borini 82p/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Simus KolmanLejton BejnsKevin MiraljasEvropaEvertonEngleskaDejvid MojesPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara