Gori Tumba, trese se Solun, stiže titula! Olimpijakos više nije sila (FOTO) (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.02.19. | 20:33

U meču sezone, PAOK deklasirao najvećeg rivala

Sad ili nikad! Ali zaista...

Posle 33 godine, titula šampiona Grčke će konačno stiži na stadion Tumba i obradovati crno-beli deo Soluna. To je jasno od večeras pošto je PAOK do nogu potukao najvećeg rivala Olimpijakos sa 3:1 i ugasio mu nade o povratku u borbu za titulu. Lider grčkog šampionata je u meču sezone u paklenoj atmosferi na stadionu Tumba zabeležio 18. pobedu u 20 prvenstvenih mečeva. I što je najvažanije, sprečio je jedinog iole ozbiljnog rivala da eventualnom pobedom zakomplikuje šampionsku trku.

Izabrane vesti

Posle samo tri minuta, stadion je eksplodirao, a bombu je bacio kapiten Vijerinja! Fantastični Portugalac je strelom sa 20 i kusur metara načeo Olimpijakos i otvorio vrata pakla za goste iz Pireja...

Nije prošlo ni 20 minuta igre, a usledio je novi delirijum na krcatim tribinama Tumbe. Dijego Bizezvar je počeo akciju na centru, proigrao Lea Žabu na desnom krilu, ovaj gađao drugu stativu gde je Čuba Apkom spustio glavom na gol liniju za Bizezvara i 2:0.

PAOK je dobio krila, Olimpijakos nije znao kako da dođe do kiseonika. Na kraju je štoper Sise častio Akpoma trećim golom, da bi utehu Olimpijakosu u vidu počasnog gola doneo pogodak Podensea u finišu meča.

PAOK sada ima devet bodova prednosti na 10 kola pre kraja. Nema nijedan poraz od početka sezone, prošao je sva četiri derbija sa Olimpijakosom i AEK-om. Od težih gostovanja ima još samo ono Panatinaikosu i realno je očekivati da ne padne sa vrha do kraja prvenstva. Najbolji su. Što su dokazali i večeras. A Olimpijakos će posle dugogodišnje dominacije grčkim fudbalom drugu sezonu zaredom ostati kratkih rukava...

##GALERIJA##

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dijego BisesvarČuba AkpomVijerinjaPAOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara