""
""

Gonzalo Iguain dobija poziv u reprezentaciju Bretanje

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.04.16. | 23:59

Pored selekcije Argentine, napadač Napolija bi mogao uskoro i da obuče dres regije iz koje vodi poreklo

Gonzalu Iguainu se sprema poziv za još jednu rerezentaciju! Dugo godina brani boje Argentine, a uskoro bi mogao i regije u kojoj je rođen. Popularni Pipita će dobiti poziv da zaigra za reprezentaciju Bretanje.

Izabrane vesti

Reč je o regiji na severozapadu Francuske u kojoj je Iguain i rođen. Njegov otac je igrao za lokalni Brest i tokom tog perioda je rođen Gonzalo. Posle godinu i deset meseci, porodica se vratila u Argentinu gde je Iguain junior odrastao i postao Argentinac. Ipak, zahvaljujući mestu rođenja, on ima i francusko državljanstvo.

U međuvremenu je Bretanja napravila svoju reprezentaciju po uzoru na Kataloniju ili Baskiju. Bretonci su posebna vrsta Francuza, vode poreklo od Kelta, imaju posebnu kulturu, poseban jezik… Na kraju su dobili i fudbalsku reprezentaciju koja naravno nije priznata od strane FIFA, ali ima pravo da igra prijateljske utakmice.

Za selektora je imenovan nekadašnji strateg nacionalnog tima Francuske, Rajmon Domenek.
“Nisam još kontaktirao igrače, ali nameravam da krenem uskoro. Cilj je da sastavimo što jači tim. Zvaću i Iguaina, ali je komplikovana situacija zbog Kopa Amerika. Nećemo nikoga terati da prihvati poziv, igrači treba da osete žečlju da igraju za Bretanju”, rekao je Domenek.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija Areprezentativni fudbalRajmon DomenekNapoliItalijaGonzalo IguainArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara