"Radost Subotičanki"
"Radost Subotičanki"

Golubice lete ka Ligi šampiona: Oboren Kardif, neka se spreme Bugarke!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.16. | 23:45

Fudbalerke Spartaka slavile u drugom kolu kvalifikacionog turnira za elitno takmičenje

Radost Subotičanki

Fudbalerke Spartaka savladale su u drugoj kvalifikacionoj utakmici za plasman u Ligu šampiona u Velsu domaći Kardif sa 3:2. Tim sa severa Bačke uspeo je da preokrene rezultat, iako je dva puta gubio, a Golubice su ovom pobedom stigle do nova tri boda u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Izabrane vesti

Od prvog minuta Spartak se razigrao, stvorio nekoliko prilika, ali lopta nije htela u gol. Ni domaći tim se nije puvlačio pred razigranim šampionom Srbije, šanse su se nizale, međutim bez konkretnog rezultata. Mogle su Subotičanke do vođstva u 18. Minutu kada je Marenićeva izvela korner, ali je Čeng Šu poslala loptu pored gola. Usledila je kazna za propušteno, a Kardif je poveo pogotkom Ejdž

Nije to poljuljalo samopouzdanje Golubica koje su u 44. minutu poravnale rezultat. Marenićeva je dobro asistirala, a Kvinsi plasirala loptu u mrežu protivnika. Ipak u sudijskoj nadoknadi domaći tim je drugim golom Ejdž poveo sa 2:1.

Drugo poluvreme pripalo je srpskim šampionkama. Razigrale su se Subotičanke i u 50. minutu ponovo izjednačile pogotkom iskusne Čeng Šu. Pokušavale su Velšanke da dođu i do trećeg pogotka, ali odbrana Spartaka je bila odlična. U 74. minutu Tijana Filipović je uspela da zatrese mrežu Kardifa, preokrene rezultat i Spartaku donese važnu pobedu od 3:2 u drugoj kvalifikacionoj utakmici.

Posle dva odigrana kola šampion Srbije ima četiri boda, koliko i islandski Breidablik sa kojim deli prvo mesto, a koji je večeras bio ubedljiv protiv bugarske Sofije (5:0). Slede dva dana odmora, a u nedelju će se odigrati poslednje kolo u kojem se sastaju Spartak – Sofija (15 časova) i Kardif – Breidablik.

Samo prvoplasirani tim iz ove grupe ide u Ligu šampiona za žene.

(FOTO: ŽFK Spartak)


tagovi

žfk spartakženski fudbalmeđunarodni fudbalLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara