""
""

Golmanska klinika pobedila je na Emirejtsu! Prvi remi Arsenala i Liverpula posle 16 godina, Čeh i Minjole branili za udžbenike (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.08.15. | 22:51

Odličan fudbal igrao se u Severnom Londonu, ali meč je završen bez golova, prvi put posle više od deceniju i po...

Svaka nemila situacija rađa svoje heroje, a Arsenal je danas dobio svog - Petra Čeha! Dugo osporavani čuvar mreže, koji je od početka sezone preživeo pravu medijsku „golgotu“ posle nešto slabijeg starta u redovima Tobdžija preko noći postao je golman u kojeg se kunu svi navijači londonskog kluba. A prepuni Emirejts umeo je da prepozna i zahvali se prekaljenom asu na tome što je Arsenal veliki derbi protiv Liverpula završio bez golova, prvi put posle 16 dugih godina - 0:0. 

Izabrane vesti

Doduše imao je i Čehov kolega sa druge strane terena, Simon Minjole, svojih pet minuta slave u drugom poluvremenu, ali legendarni golman Čelsija definitivno je zaslužio epitet heroja dana zbog svega što je „uhvatio“ u prvih 45 minuta! Arsenal je po prvi put posle tri godine bio bez Lorana Košćelnog ili Pera Mertezakera u prvoj postavi, a u okršaju sa ljutim rivalom Arsen Venger bio je „osuđen“ da meč počne bez obojice. I već u ranoj fazi meča bilo je jasno koliko je to muka i problema zadalo Arsenalovom šefu struke.

Pakleno dobar fudbal igrao se na Emirejtsu gotovo svih 90 minuta, a posle svega što je bilo viđeno na zelenom tepihu u Severnom Londonu, ostaje žal što golova nije bilo, ali i velika doza zadovoljstva zbog odličnih odbrana Čeha i Minjolea.

Puleni Brendana Rodžersa otvorili su utakmicu na furiozan način. Ataci ka golu Arsenala ređali su se praktično u svakom novom posedu lopte - Benteke i Kutinjo napravili su pravu pometnju u ranjivim protivničkim redovima i već u 3. minutu strelac pobedonosnog pogotka protiv Stouka u prvom kolu mogao je da matira Čeha. Ali, lopta je samo zakucala prečku. 

Nije mnogo bilo potrebno Arsenalu da odgovori na pravi način. Samo nekoliko trenutaka kasnije Aron Ramzi zatalasao je mrežu iza Minjoleovih leđa, ali je sudija Majkl Oliver dosudio ofsajd poziciju, nakon temeljne konsultacije sa pomoćnikom. Ipak, naknadno je bilo utvrđeno da ofsajda nije bilo, te da je Arsenal bio oštećen u datoj situaciji.

I pomenuta situacija kao da je unela dozu nesigurnosti među igrače Tobdžija, koji su do kraja prvog poluvremena trčali na „klimavim nogama“. Ali, sve greške koje je odbrambena linija domaćina pravila svojim magičnim intervencijama Čeh je pretvarao u dobre, sigurne odbrane. One koje su Arsenalu falile u prva dva kola Premijer lige. 

Prvo je Čeh „pojeo“ Bentekeovu stopostotnu šansu, kada je Firmino poslao izuzetno dodavanje po zemlji, a Belgijanac se našao sam ispred gola. Čeh je uradio odličan posao. Nekoliko sekundi kasnije i Firmino je probao, ali je golman domaćina bio na visini zadatka. 

A onda je usledila prava poslastica - Kutinjo je Beljerina poslao na vrtešku, zatim uputio gotovo neodbranjivu bombu. Ali i ovog puta Čeh je uradio taman toliko da se lopta zakuca u stativu. 

Drugi deo igre u potpunosti je pripao Arsenalu. Pokušavao je Profesor na sve moguće načine da našteluje nišanske sprave svojih učenika i posavetuje ih na koji način da pogode metu, ali kako je u prvom delu briljirao Čeh, tako je Minjole zablistao u drugom poluvremenu. 

Propisno su se ispromašivali Olivije Žiru, Aleksis Sančez, potom i Okslejd Čembrlejn u samom finišu meča. Tačnije, Minjole je bio nepremostiva prepreka, branio je vrhunski. 

Zato je na kraju rezultat 0:0 bio i najpošteniji, a golmanski tandem održao je čas koji bi trebalo da pogledaju mnogi golmani u ligi...

PREMIJER LIGA, 3.kolo

Subota:

Njukasl – Mančester junajted 0:0

Kristal Palas – Aston Vila 2:1 (0:0)
/Dan 71, Sako 88 – Suare 77ag/

Lester – Totenhem 1:1 (0:0)
/Mahrez 82 – Deli 81/

Norič – Stouk (1:1)
/Martin 28 – Biram Dijuf 11/

Sanderlend – Svonsi 1:1 (0:1)
/Defo 62 - Gomis 45/

Vest Hem – Bornmut 3:4 (0:2)
/Nobl 48pen, Kujate 53, Modiga 82 – Vilson 11, 28, 79pen, Pu 66/

Nedelja:

Vest Bromvič Albion – Čelsi 2:3 (1:3)
/Morison 35, 59 - Pedro 20, Dijego Kosta 30, Aspilikueta 42/

Everton – Mančester Siti 0:2 (0:0)
/Kolarov 60, Nasri 88/

Votford – Sautempton 0:0

Ponedeljak:

Arsenal – Liverpul 0:0

(FOTO: Action Images)


tagovi

Simon MinjolePremijer ligaPetr ČehOlivije ŽiruLoran KošćelniLiverpulKristijan BentekeFilipe KutinjoEvropaEngleskaArsenalAleksis SančezAleks Okslejd-Čemberlen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara