"Navijači Arsenala"
"Navijači Arsenala"

Godišnja karta za Arsenalove mečeve 20 puta skuplja nego za Bajernove!

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.07.14. | 12:56

I to nije sve: sezonske ulaznice za utakmice Kristal Palasa je sedam puta skuplja u odnosu na one u Bavarskoj, što najbolje ilustruje razliku u odnosu prema navijačima između engleskih i nemačkih klubova

Navijači Arsenala

Fudbal je odavno izgubio epitet "zabave za siromašne" - u jačim evropskim ligama siromašnih više nema ni na terenu, ni na tribinama, a najnoviji podaci o cenama sezonskih ulaznica samo potkrepljuju ove tvrdnje.

Izabrane vesti

Ono što je očigledno, a sada je samo potvrđeno, jeste da su engleski klubovi otišlu ubedljivo najdalje kada je u pitanju ovaj segment. Arsenal godinama važi za klub čije se sezonske ulaznice najskuplje na svetu, a Tobdžije su pred ovo leto korigovale cenu za dodatna tri procenta, pa ako želite da posmatrate sve mečeve Vengerovom tima na Emiratima morate da izdvojite 2.013 funti, ili tačno 2.543 evra (u pitanju su najbolja mesta na tribinama izuzimajući lože, dok najlošija koštaju 985 funti, ili 1.245 evra)!

Komšijski Totenhem samo malo zaostaje, pa za njegove utakmice na Vajt Hart Lejnu treba platiti 1.895 funti (2.394 evra), dok je Čelsi nešto povoljniji - sezonska ulaznica za Stamford Bridž košta 1.250 funti, ili 1.579 evra.        Kada su premijerligaši u pitanju, najpovoljnije cene ima Vest Bromvič Albion, klub iz Birmingema, za čiji stadion karta za narednu sezonu košta 459 funti (580 evra).

Pogledajte sve cene u sledećoj tabeli, u prvoj koloni je ime kluba, u drugoj cena sezonske ulaznice, a u trećoj procenat za koji su karte poskupele (ili pojeftinile) u odnosu na prethodnu sezonu.

E sad podatak koji će vas prilično iznenaditi: ako želite da gledate Bajern iz Minhena na Alijanc Areni cele sezone, treba da izdvojite 130 evra (104 funte), što zvuči neverovatno povoljno u odnosu na gorepomenute cifre.

Predsednik Bavaraca Uli Henes ima sasvim logično objašnjenje ovakve politike kluba:
"Možemo da naplaćujemo sezonske ulaznice i više od 130 evra, svakako. Recimo da povećamo cenu na 380 evra. To bi nam donelo dodatni prihod od 2,5 miliona evra, ali šta je to za nas? To je suma koju dobijete za pet minuta u diskusijama oko transfera ako ste dobar pregovarač. Ali za navijače je ta razlika između 130 i 380 evra velika. Mi ne mislimo da su naši navijači krave koje treba da muzemo. Fudbal je igra za sve", rekao je Henes, i osvrnuo se na politiku engleskih klubova, koja je potpuno drugačija:
"Upravo taj odnos prema navijačima je ono što razlikuje nas i Engleze."

Navijači Bajerna

Po najnovijim istraživanjima, devet od deset Engleza koji posećuju fudbalske mečeva nezadovoljno je cenama ulaznica, a stručnjaci očekuju da u narednom periodu iz tog razloga dođe do pada prodaje karata. Vodeći se Bajernovim primerom, Vest Hem planira da promeni politiku i omogući navijačima jeftinije ulaznice:
"Jeftine karte pomoći će nam da na Olimpijskom stadionu napravimo familijarnu atmosferu", napisao je na Tviteru Džek Saliven, sin jednog od vlasnika Čekićara Dejvida Salivena, najavljujući drugačiju cenovnu politiku od sezone 2016/2017, kada se klub seli na Olimpijski stadion u Londonu.

Primera radi, najjeftinije sezonske karte (za sever i jug) za mečeve Crvene zvezde i Partizana koštaju između 15 i 20 evra, u zavisnosti da li produžavate prošlogodišnju kartu ili kupujete novu...

(Foto: Action Images)


tagovi

Uli HenesulaznicePremijer ligaNemackaKarteEvropaEngleskacene karataČelsiBajern MinhenArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara