""
""

Genijalnost mitskog Totija naterala Džeka da pogodi, Roma pobedila i ušla u istoriju Fejsbuka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.16. | 19:13

Kapiten posle samo deset minuta na terenu prosuo fudbalsku magiju, debitovao Žuan Žezus

Prva ozbiljnija provera Rome u prijateljskim utakmicama je prošla uspešno. Posle 16:0 protiv niželigaša lokalnog Pincola, Vučica je danas savladala ruski Terek sa 3:2. Roma i klub iz Groznog se pripremaju u italijanskim Dolomitima u okolini Trenta, a Italijanima je bolje prijao svež alpski vazduh. Pobedu Romi je doneo 18-godipnji štoper Rikardo Markica koji je postigao trijumfalni gol u 81. minutu.

Izabrane vesti

Spaleti je meč počeo u formaciji 4-3-3 a nije mogao da računa na velika pojačanja iz Brazila Žersona i Alisona koji su se vratili u domovinu da reše neke birokratske probleme. Od pojačanja među starterima su bili levi bek Mario Rui i novajlija iz Intera Žuan Žezus. Najisturenijem Džeku u napadu su pomagali Peroti i Salah.

Upravo posle centrašuta Salaha prema Džeku, Roma je došla do vodećeg gola u 42. minutu. Peroti je natrčao na loptu i preciznim udarcem pogodio bliži ugao Terekovog gola. Na poluvremenu je Spaleti u igru uveo kapitena Totija umesto Peerotija i ubrzo je mitski as pokazao da i dalje u tim kopačkama stanuje magija. Doduše, bolje su drugo poluvreme otvorili Rusi. Gerorge Grozav je iskoristio grešku Plamijerija i izjednačio u 54. minutu, ali samo minuta kasnije sevnuča čarolija Frančeska Totija.  

Neuništivi kapiten je neverovatnom loptom iz prve sa centra prebacio kompletnu odbranu Tereka i lansirao Džeka pred protivnički gol, a Bosanac nije smeo da propusti ovakvu priliku.

U 81. minutu, Grozav je majstorskim golom iz slobodnjaka opet prevario Lobonca i izjednačio, ali se maldi rezervista markisa u 85. minutu najbolje snašao u gužvi pred golom ruskog tima i doneo je pobedu Vučici.

Inače, ovaj meč je iz jednog razloga ušao u istoriju. Roma je prvi veliki klub u Evropi koji je svoju utakmicu prenosio uživo putem Fejsbuka u snimku visoke rezolucije.

ROMA - TEREK 3:2
/Peroti 42, Džeko 55, Markica 85 - Grozav, 54, 81/

ROMA (4-3-3): Lobonc - Torosidis (od 84. Di Livio), Manolas (od 46. Đember), Žuan Žezus (od 76. Markica), Mario Rui (od 46. Sek) - D'Urso (od 46. Rići), Strotman (od 69. De Santis), Palmijeri - Salah (od 46. Iturbe), Džeko (od 69. Ponse), Peroti (od 46. Toti).

(FOTO: Action images)


tagovi

Terek GrozniSerija ARomaRikardo MarkicaItalijaGeorge GrozavFrančesko TotiEvropaEdin DžekoDijego Peroti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara