"Kadetska reprezentacija Srbije"
"Kadetska reprezentacija Srbije"

Generacija na ispitu: Mogu li Pericina deca da postanu perjanica srpskog fudbala?

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.17. | 11:00

Republika Irska bi mogla da da odgovor na to pitanje, s kojom će kadeti odigrati svoj prvi

Kadetska reprezentacija Srbije

Generacija na velikom ispitu. Kadetska selekcija Srbije, koju predvodi nekadašnji prvotimac Crvene zvezde i Real Madrida, Perica Ognjenović, danas od 16.30 u Kosterni protiv Republike Irske igra svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Izabrane vesti

Otvaranje turnira bi moglo da otvori put Orlićima ka plasmanu u četvrtfinalu, ali i pokaže koliko u ovom trenutku može da pruži ova generacija. U slučaju osvajanja tri boda put ka nokaut fazi bi postao više nego dostižan cilj, ali sa druge strane ni eventualni poraz ne bi potopio sve nade, s obzirom da Ognjenovićev tim ima još dva meča u grupnoj fazi protiv Nemačke i Bosne i Hercegovine.

KVOTE ZA UTAKMICU SRBIJA – REPUBLIKA IRSKA

Orlići su prethodnih dana trenirali u Umagu, gde su uradili finalne pripreme za ono što ih očekuje na turniru.
„U pozitivnom raspoloženju očekujemo duel sa Irskom, koji je značajan i može nam olakšati ostvarenje našeg cilja. Irci su borbena, takmičarska ekipa, uvek neugodan protivnik. Spremni smo za takvu utakmicu i ako budemo na našem nivou, verujem u uspeh“, rekao je Ognjenović.

Kakva je kvalitet Grupe C u kojoj se nalaze Orlići pokazaće i prvi meč između Nemačke i Bosne i Hercegovine (12.00). Kadetska reprezentacija Srbije se u drugom kolu (nedelja, 12.00) igra protiv Pancera, dok će u trećem (12.00) igrati protiv Bosne i Hercegovine.
Veoma smo motivisani da se predstavimo u pravom svetlu. Irska je tipična ostrvska reprezentacija koja igra snažno, bez kalkulacija, znaju da igraju na rezultat, vole kontakt. Učinićemo sve da pobedom počnemo naše učešće, jer bismo tako olakšali put i rasterećeno ušli u nastavak takmičenja“, rekao je novi igrač Partizana Armin Đerlek.

SPISAK KADETA ZA EP

Računajući i Đerleka najviše reprezentativaca u kadetskoj selekciji dali su Partizan i Crvena zvezde, po pet, ali treba napomenuti da crveno-beli imaju čak četvoricu igrača u selekciji Bosne i Hercegovine, a to su Stefan Santrač, Milan Savić, Marko Brkić i Milan Šikanjić.

Ono što daje poseban motiv svim timovima koji učestvuju na ovom turniru jeste činjenica da će prvih pet timova obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo za igrače do 17 godine, koje će biti održano u Indiji od 6. do 28. oktobra ove godine.

RASPORED UTAKMICA U GRUPI C:

1. kolo, 4. maj:
12.00 Nemačka – Bosna i Hercegovina
16.30 Srbija – Republika Irska

2. kolo, 7. maj:
12.00 Nemačka – Srbija
16.30 Republika Irska – Bosna i Hercegovina

3. kolo, 10. maj:
12.00 Bosna i Hercegovina – Srbija
12.00 Republika Irska - Nemačka

(FOTO: fss.rs)


tagovi

EP za kadetePerica Ognjenovićreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara