"Vilijams i Gej blokiraju Džordana"
"Vilijams i Gej blokiraju Džordana"

Gej i Kazins sami srušili nervozne Kliperse u tesnoj završnici, Grifinu prekipelo posle nesmotrenog faula Meklemora (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.11.14. | 00:16

Samo još jedan igrač Kingsa imao dvocifren učinak

Vilijams i Gej blokiraju DžordanaLos Anđeles Klipersi su posle velike pobede nad gradskim rivalom Lejkersima imali još jedan lokalni derbi sa ekipom iz prestonice Kalifornije, a Sakramento Kingsi su u neizvesnom finišu ipak uspeli da dođu do pobede 98:92 .

Najzaslužniji za pobedu domaće ekipe su bili Rudi Gej i Damarkus Kazins koji su zajedno postigli 59 poena Kingsa, a samo je još Daren Kolison imao dvocifren učinak.

Izabrane vesti

Kingsi su na startu pokazali da nisu džaba došli u najveći grad Kalifornije i prvu četvrtinu su rešili u svoju korist, a odmah na startu su pokazali možda i previše borbenog duha pošto je Ben Meklemor možda čak i bezobrazno oborio Blejka Grifina pri polaganju. Obično mirni igrač Klipersa je izgubio živce i prvo je krenuo da se obračuna sa rivalom, ali su saigrači i sudija uspeli da ga smire dovoljno da on shvati da mu sukob nije u najboljem interesu.

Domaći su uzvratili u drugoj četvrtini i tu deonicu ubedljivo rešili u svoju korist – 32:20, dok je u trećoj odnos snaga bio egal tako da se meč lomio u četvrtoj.

Gosti su bili mirniji u završnici, dok su igrači Klipersa loše šutirali za tri poena u poslednjih 12 minuta i to ih je na kraju i koštalo pobede, a značajan učinak je imao Kolison.

Na kraju ipak najveća zaluga za pobedu Kingsa ide Kazinsu koji je postigao 34 poena i zabeležio 17 skokova, sa druge strane Grifin je izgleda bio pod utiskom sukova sa Meklemorom te je zabeležio samo 17 poena, a toliko je imao i Spenser Hejvs, dok je Kris Pol zabeležio poen manje.

Izgleda da Klipersi ne mogu da izađu na kraj sa Kingsima u svojoj areni jer u Stejpls centru nisu pobedili još od 2010. godine.

(FOTO: Action images)


tagovi

Blejk GrifinDemarkus KazinsNBA ligaRudi GejSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara