"Bartoš Kapustka"
"Bartoš Kapustka"

Gde je nestao Bartoš Kapustka?

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.10.16. | 09:57

Jedan od najboljih mladih igrača Evropskog prvenstva u Francuskoj samo dva puta je dogurao do Lesterove klupe

Bartoš KapustkaNavijači Lestera bili su u euforiji. Nisu, istina, imali prilike da se nagledaju Bartoša Kapustke, ali ono malo što su mogli na Evropskom prvenstvu u Francuskoj bilo je dovoljno da im raspiri maštu. Avaj, ove jeseni Kapustka još nije odigrao ni minuta za prvi tim aktuelnog šampiona Engleske. Štaviše, igrač koji je Krakoviji plaćen 9.000.000 evra, samo dva puta je bio na klupi Lisica.

I to na otvaranju sezone protiv Hala i u Kup susretu sa Čelsijem. Klupa je najbliže što je prišao terenu kad je prvi tim u pitanju. I za U23 ekipu Lestera tek nekoliko nastupa. Premalo za igrača koji je posle Eura mogao da bira gde će.

Izabrane vesti

Kapustka se ipak ne buni. U stalnim je razgovorima sa trenerom Klaudiom Ranijerijem.
"On je veoma pozitivna osoba. Retko ima tužan izraz lica, pun je energije, ima pozitivan odnos prema životu i pokušava da ga prenese na ekipu. Nismo pričali baš o tome zašto ne igram, ali često razgovaramo posle treninga. Na samom početku mi je najavio da je ovo jedinstvena liga i da mi je potrebno vreme da se naviknem. Tako da je sve samo pitanje trenutka", mirno će Kapustka u intervjuu za poljski magazin Sportove Fakti.

Uveren da je zaista samo pitanje trenutka. Odavno on zna koliko ga cene na King Pauer stadionu. Zato je i izabrao Lester, a neki drugi engleski klub.
"Bilo je i drugih klubova, ali Lester je i prvi zvao i najbozbiljnije se interesovao. Na većinu ostalih nisam ni pomislio".

Kapustka je strpljiv. A dok prilika za debi ne stigne…
"Učim i da kuvam. Dopada mi se italijanska kuhinja pa pokušavam da napravim nešto".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bartoš KapustkaEngleskaEvropaLester SitiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara