""
""

Gde je gol-tehnologija sad kad treba? Krađa u Ajndhovenu kao na Mundijalu 2010. (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.04.17. | 11:57

Nije priznat čist gol Viljemu Drugom protiv PSV-a

PSV je ubedljivo savladao Viljem Drugi, bilo je 5:0 na Filips areni, aktuelni prvak je iskoristio kiks Fajenorda i ponovo je u igri za titulom, ali se osim o goleadi favorita u Holandiji priča i o nepriznatom golu gostiju.

U 35. minutu, pri rezulzatu 0:0, vezista gostujućeg tima Tom Haje zategao je praćku sa 30-ak metara, lopta je pogodila prečku i odbila se iza gol-linije. Celim obimom. Jasno se videlo i pre usporenog snimka da je gol, čak su i igrači Viljema ukazivali sudiji na propust sličan onom na utakmici Engleska -  Nemačka na Mundijalu u Južnoj Africi 2010 - kad nije priznat očigledan pogodak Frenka Lamparda - ali nije vredelo...

Izabrane vesti

Sporni detalj možete videti na 2.02 snimka...

Razlog: na stadionu u Ajndhovenu nije istalirana gol-tehnologija. Da jeste, svakako bi singalizirala arbitru Polu Van Bukelu da je lopta prešla preko crte. Kao, na primer, u nedavnom derbiju Fajenord - PSV, kad je ta odluka donela sastavu iz Roterdama trijumf.

Caka je u tome da su svi klubovi pre početka sezone u Erediviziji pristali na gol-tehologiju, ali se ona ne koristi obavezno na svim utakmicama, već na onima na kojima tamošnji savez proceni da je potrebna.


tagovi

EredivizijaEvropagol tehnologijaHolandijaPSV AjndhovenViljem II

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara