"Blanšar u duelu sa Frančeskom Totijem "
"Blanšar u duelu sa Frančeskom Totijem "

Gazeta delo Sport: Crvena zvezda hoće italijanskog štopera! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.16. | 17:13

Na meti crveno-belih je momak o čijem golu protiv Juventusa i makazicama je pričala cela Italija

Blanšar u duelu sa Frančeskom Totijem

Jedan štoper je stigao (Tomas Fibel), čeka se drugi (Milan Mitrović), a mogao bi da dođe i treći! Ili je to možda drugi u slučaju da ne bude završen transfer defanzivca Mersina? Ugledna Gazeta delo Sport otkriva da je Crvene zvezda zainteresovana za Leonarda Blanšara. Štopera italijanskog Frozinonea!

Izabrane vesti

Italijanski sportski dnevnik donosi samo šturu infromaciju o interesovanju crveno-belih bez nekih posebnih detalja. Ne navodi se koliko je realna mogućnost da srpski šampion dovede komandanta Frozinoneove odbrane već samo da iz Beograda postoji želja za pregovorima.

Blanšar ima 28 godina i prošle sezone je prvi put u karijeri osetio čari Serije A. Odigrao je 28 utakmica (najviše od svih defanzivaca u ekipi) u debitantskoj sezoni Frozinonea u Seriji A, ali nije uspeo da spreči ispadanje malenog kluba iz Lacija. Frozinone je završio prvenstvo na pretposlednjem mestu na tabeli sa ubedljivo najviše primljenih golova u ligi: 76 na 38 utakmica. Doduše, opstanak se nije ni očekivao s obzirom da je Frozinone bio klub sa ubedljivo najmanjim budžetom u Seriji A.

Međutim, baš je Blanšar bio autor najsvetlijeg momenta Frozinonea u debitantskoj sezoni. On je bio strelac izjednačujućeg gola protiv Juventusa u Torinu u 92. minutu za šokantan remi 1:1. Njegova priča posle meča je obišla Italiju, jer je Blanšar priznao da je ceo život navijač Juventusa i da je na mnogim utakmicama bio na delu tribina sa najvatrenijim tifozima Stare dame.

Posle toga je bio strelac i čudesnog gola makazicama u remiju protiv Đenove. Postigao je pogodak u pobedi nad Udinezeom. Dakle, kada je on bio strelac, Frozinone nije gubio... Ali to se retko dešavalo.

Blanšar je rođen u Grosetu, karijeru je počeo u Sijeni ali nije dobio priliuku da debituje u Seriji A dok je klub iz Toskane bio prvoligaš. Sijena ga je slala na pozajmice u niželigaše Pođibonsi, Vale del Đovenko, Santo Điminjano, Pergokremu, Paviju, Feralpi Salo posle čega je 2012. u transferu teškom 1.000 evra prešao u Frozinone. Za četiri godine u klubu sa Matuze je odigrao 108 prvenstvenih mečeva i stigao od treće lige do Serije A.

Ostalo mu je još godinu dana ugovora, ali s obzirom da je Frozinone ispao i da je klub u lošoj finansijskoj situaciji, mogao bi da dobije odrešene ruke u izboru nove sredine.

(FOTO: Action images)


tagovi

SuperligaSrbijaSerija ALeonardo BlanšarItalijaFrozinoneFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara