""
""

Gaskojnu, teško oboleloj legendi Totenhema, lečenje tajno plaćaju Arsenal i Venger

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.11.14. | 14:36

Potez menadžera Tobdžija za svako poštovanje! S druge strane, Totenhem nije dao Gazi ni dve karte za utakmicu

Lokalno rivalstvo severnog Londona između Arsenala i Totenhema čuveno je i nadaleko poznato, ali da je ljudskost iznad svakog rivaliteta pokazao je Arsen Venger i njegov Arsenal odnosom ka Totenhemovoj legendi Polu Gaskojnu. Arsenal je tajno uplatio 50.000 funti kada je Gaskojnu bilo potrebno lečenje od upale pluća.
„Pozvao sam fizioterapeuta Arsenala Gerija Levina i rekao mu da se ne osećam dobro. On mi je na to odgovorio da odem u bolnicu, jer je sumnjao da je u pitanju upala pluća. Polovinu lečenja mi je platio Venger lično - 28.000 funti, a Arsenal ostatak“, rekao je Gaza za engleske medije.

Izabrane vesti

Pogled na čitavu stvar menja način ophođenja Totenhema prema svojoj legendi. Sparsi se nisu baš proslavili u tom odnosu, nisu mu dopuštali da besplatno gleda neke utakmice. Najbolje se prema Gazi poneo Hari Rednap.
„Moj klub je od mene tražio da platim kartu za utakmicu protiv Real Madrida 2011. godine koja se igrala na Vajt Hart Lejnu. Morao sam da kupim dve karte za 60 funti i da sedim u boksu ispod direktora što je bilo ponižavajuće. Kasnije su pokušali da mi se revanširaju pozivom na utakmicu protiv Lacija 2012. godine, ali ja sam to odbio iz ličnih razloga“, kaže Gaskojn.

Otkrio je ko je prema njemu bio najljubazniji.
„Rednap je bio trener u vreme kada je bila utakmica s Realom. U znak izvinjenja nudio mi je da me vozi svakoga jutra od Bornmuta na trening“, zaključuje legenda Totenhema.

Gaskojn je poznat po tome što ima velike probleme sa bulimijom i alkoholizmom. Mnogi tretmani koje je platila njegova porodica, kao i prijatelji, nisu urodili plodom. Nedavno je pronađen pijan ispred kuće, a razlog za to je depresija nastala usled toga što mu je stanodavac dao rok od deset dana da se iseli iz kuće.

Kontroverzni Gaskojn je prošle godine u dokumentarnom filmu izjavio da ga užasava pomisao na to da se vrati u vrtlog pića, ali da teško može da se odupre tome.
„Ne znam zašto ponovo i ponovo uzimam je...no piće“, rekao je Gaza.

Legendarni fudbaler Engleske ima 48 godina i u vrlo je lošem zdravstvenom stanju. Po sopstvenom priznanju dva puta je bio blizu smrti. U karijeri je igrao 57 puta za reprezentaciju i postigao 10 golova, a pamti se pogodak protiv Škota sa Evropskog prvenstva 1996. koje je održano baš u Engleskoj.

(FOTO: Action images)


tagovi

Arsen VengerArsenalEngleskaEvropaPol GaskoinPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara