"Tvrd je orah Ronaldo za Lukine zube"
"Tvrd je orah Ronaldo za Lukine zube"

Gase li to Ronaldo i statistika plamičke Vatrenih?

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.06.16. | 10:46

Anta Čačića muči to što Luka Modrić, ne zna za pobedu kada igra protiv Ronalda, s kojim se do sada šest puta sastajao, ali nijednom nije bio u pobedničkom timu

Tvrd je orah Ronaldo za Lukine zube

Ko se mogao nadati da će onakva "oslabljena" ekipa Hrvatske uspeti da nokautira Španiju? Pa u to čvrstu veru nije imao ni Ante Čačić, selektor Hrvatske. Strefila ga sreća s neba da u mali džep strpa par lakših protivnika u osmini finala. Ili je bar tako mislio. A možda su se i Hrvati malo poneli? Ma gde lakši raspored kada moraju da udare direktno u portugalski osinjak?

Izabrane vesti

Statistika kaže da su Kristiano Ronaldo i Luka Modrić šest puta igrali jedan protiv drugoga, ali i da je Portugalac suvereni pobednik tih duela. Čak pet puta su pobeđivali timovi za koje je igrao Ronaldo, dok je samo jednom bilo nerešeno. Eto, to je ono što muči Čačića, Modrića i ostatak ekipe koja je euforično iskoristila par španskih grešaka za prolaz u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Ni ukupan skor međusobnih duela Hrvatske i Portugalije ne ide naruku Vatrenima. Igrali su do sada tri puta sa Portugalcima i sva tri puta su poraženi. Istina od ta tri pomenuta meča, dva su bila prijateljska, dok je jedina takmičarska utakmica dve reprezentacije odigrana 1996. godine na Evropskom prvenstvu u Engleskoj kada se Miroslav Ćiro Blažević u Zagreb vratio sa gorkim ukusom poraza i rezultatom 3:0 za Portugalce.    

 (Foto: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalPortugalmeđunarodni fudbalLuka ModrićKristijano RonaldoHrvatskaAnte Čačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara