"Superliga poziva: Pomozite!"
"Superliga poziva: Pomozite!"

Superligaši u glas: Složno u pomoć ugroženima!

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.05.14. | 23:09

Radnički 1923, Rad i Napredak pozvali navijače da se pridruže akciji spasavanja

Superliga poziva: Pomozite!"Samo sloga Srbiju spasava", kaže stara srpska poslovica, koju smo nažalost retko primenjivali u praksi. Ali, kada je najteže srpski narod pokaže svoje pravo lice. Ogromna većina sportskih kolektiva u zemlji je, koliko je ko u mogućnosti, priskočila u pomoć ugroženima u nezapamćenim poplavama.

Nizu humanih pridružili su se i Superligaši Radnički 1923, Rad i Napredak, koji su pozvali navijače da se priključe opštoj mobilizaciji.
"U ovom momentu kada je za sve u Srbiji teška situacija, treba pokazati humanost! Sutra (u subotu), u 07:00h, kod Krsta – skup i organizovan prevoz do Arene u Beogradu, odakle Krizni štab preusmerava dalje za Šabac - da se pomogne ljudima u odbrani od katastrofe koja nas je zadesila.  Svi koji su u mogućnosti neka se pojave sutra. Nema izgovora! Pokazimo na delu koliko volimo ovu državu i svoj narod", piše na sajtu kragujevačkog kluba kojima će se pridružiti i članovi Kragujevac Vajld Borsa.

Izabrane vesti

Gotovo identična poruka i na sajtu Rada.
"Pozivaju se svi navijači i simpatizeri FK Rad i ljudi dobre volje, spremni da pomognu u spašavanju stanovništva mačvanskog regiona. Autobusi za Šabac krenuće sa dve lokacije, večeras u 21 sat ispred Sava Centra i u subotu 9 ujutru ispred Kombank arene. Odazovite se pozivu!"

Kruševački superligaš je izrazio žal zbog izgubljenih života i ponudio sve kapacitete na raspolaganje nadležnim organima.
"FK Napredak se pridružuje akciji pomoći najugroženijim područjima od posledicama nevremena i ovim Vas putem obaveštavamo da su svi naši igrači, stručni štab, radna zajednica, omladinska škola, spremni da se odazovu na poziv i priteknu u pomoć tamo gde je to najpotrebnije", navodi se na sajtu Napretka.

Nema sumnje - ovo je samo deo svih onih koji će se solidarisati sa ugroženima. 

(FOTO: Superliga.rs)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnički KragujevacRadPoplaveNapredak KruševacMobilizacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara