""
""

Fudbalska revolucija na SP za klubove: Kasai dosudio penal na osnovu video-snimka! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.12.16. | 13:59

Ovakva praksa donošenja odluka se već primenjuje u košarci i Američkom fudbalu, a sada se dogodila i na fudbalskom terenu

Polufinalna utakmica Svetskog prvenstva za klubove u Japanu između Kašime i Atletiko Nasionala (3:0) ušla je u fudbalsku istoriju, pošto je glavni arbitar ovog meča Viktor Kasai dosudio jedanaesterac u 31. minutu za šampiona Džej lige na osnovu naknadno pregledanog snimka.

Izabrane vesti

Mađarski arbitar je prvo odmahnuo rukom na situaciju koja se dogodila u kaznenenom prostoru osvajača Kopa Libertadores tri minuta ranije, a onda je dobio znak da je je ipak bilo elemenata za najstrožu kaznu. Usledilo je gledanje snimka i odluka koja bi fudbalsku igru mogla u korenu da promeni.

Ovakva praksa donošenja odluka se već primenjuje u košarci i američkom fudbalu, a sada se dogodila i na fudbalskom terenu. Ostaje da se vidi da li će zaživeti i u fudbalu i to u zvaničnom takmičenju pod okriljem FIFA. U svakom slučaju ova sitaucija će izazvati lavinu komentara ljubitelja najvažnije stvari na svetu. Kašima je ušla u finale, gde će u nedelju igrati sa pobednikom sutrašnjeg okršaja između meksičke Amerike i Real Madrida.

Kakavo je vaše mišljenje, da li je ovakva vrsta inovacije potrebna sadašnjem fudbalu?

(FOTO: Screen shot)


tagovi

Viktor KasaiSP za klubovemeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara