"Matija Ljujić"
"Matija Ljujić"

Fudbalska groznica u zemlji košarke! Ljujić iz slobodnjaka za petardu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.17. | 21:45

U nedelju sledi meč za titulu prvaka između Suduve i Žalgirisa

Matija Ljujić

Litvanija ovo ne pamti. U zemlji košarke nedelja 19. novembar odisaće fudbalskim nabojem, jer će baš tada okršaj za titulu prvaka države da vode Suduva i Žalgiris. Sastav iz Marijampolja zadržao je bod više u odnosu na rivala pobedom nad Jonavom, dok je sastav iz Viljnusa deklasirao Utenis.

Izabrane vesti

Suduva je rivalu brzo stavila do znanja da je u duelu zanima samo pobeda, pa je već posle 25 minuta na semaforu stajalo da domaćin ima dva gola prednosti. Jonava nije previše pokazala, ali je uspevala da zaustavi nalete raspoložene Suduve. U nastavku drugačija slika. Domaćin je stao na loptu, nije previše rizikovao. Jonava je stigla do utešnog pogotka 15 minuta pre kraja, a snage za nešto više nije imala. Srpski internacionalac Aleksandar Živanović nije ulazio u igru u redovima domaćeg sastava.

Žalgiris je imao lakši posao i bez problema je opravdao ulogu favorita. Utenis je bio nemi posmatrač događanja na nacionalnom stadionu sve do 67. minuta, kada se setio da je svrha igre dati ili bar ugroziti gol rivala. Kasno se setio, jer je Žalgiris do tog perioda imao četiri gola viška. Gost se osmelio i do 81. dva puta zatresao mrežu, a potom se Partizanov đak Matija Ljujić u drugom minutu sudijske nadoknade potrudio da pukne petarda. I to u velikom stilu, pogotkom iz slobodnjaka sa oko 25 metara.

LITVANIJA 1 (PLEJ-OF) - 32. KOLO

Sreda
Suduva - Jonava 2:1 (2:0)
/Kerla 14, Tadić 25 - Upstas 75/

Žalgiris - Utenis 5:2 (3:0)
/Ojarzun 7, Semas 20, Rogulj 24, Semas 65, Ljujić 90+2 - Lopezas 67, Rađel Čeik 81/

(FOTO: Printscreen)


tagovi

EvropaLitvanijaMatija Ljujićsportsko klađenjeSuduvaŽalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara