""
""

Fudbaleri, besplatne šnicle, viski i jaja! Ali Best im je ipak dao šest komada... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.09.16. | 15:01

U susret večerašnjem okršaju Nortemptona i Mančester Junajteda na Siksfildsu...

U susret današnjem meču na Siksfildsu...

Kim Buk bio je mlad i anoniman momak do tog dana! Posle osmog gola koji je primio opružio se u blato u svom petercu i onako očajan upitao Džordža Besta: "Pa zar ti još nije dosta?" Besti se samo diskretno nasmejao i prošao pored poleglog Buka. Bio je to šesti gol koji mu je sam dao tog dalekog februara 1970. 

Izabrane vesti

Kim Buk branio je za četvrtoligaša Nortempton i mlađi je brat mnogo poztanijeg Tonija Buka, čuvenog desnog beka Mančester Sitija. U toj porodici svi su zakleti neprijatelji Junjateda, a nesrećnom Kimu se dogodilo da ga Đavoli izbuše kao staru kantu. Sreća u nesreći - zahvaljujući tom istorijskom susretu u kome je Best postavio rekord FA kupa po broju golova na jednom meču Buk je postao slavan i veliki prijatelj Džordža Besta. I ne samo on, već još neki igrači Nortemptona...  
"Taj poslednji gol koji sam primio dugo mi je bio pred očima. Sećam se da sam razmišljao dok mi je prilazio: Kojim će putem sad da krene. Legao sam na jednu stranu, a on otišao drugom. Bio je previše dobar za mene", prisećao se Kim. "Do poluvremena smo uspeli da iz igre izbacimo Bobija Čarltona, sve je izgledalo dosta dobro, ali onda je on je počeo da igra. Nije mu smetao ni jako naš jako loš teren. To je bilo živo blato. Dao nam je šest komada".   

Drugi veliki nesrećnik iz redova Nortemptona bio je Rej Fervaks. On je bio direktno zadužen da čuva Besta...
"Sećam se, kada smo saznali da ćemo igrati sa Junajtedom svi smo u gradu bili oduševljeni. Mesari su nam davali besplatno najbolje šnicle, u barovima smo dobijali viski, farmeri su nam davali jaja... Živeli smo u luksuzu tih dana. Uprava kluba je obećala po 15 funti bonusa. Ništa nije vredelo. Trebalo je da čuvam Bestija, a najbliži sam mu bio kada je sudija odvirao kraj i kada mi je učinio čast da se rukujemo"

Ferfaks uopšte ne žali što je njegov Nortmepton izgubio sa 2:8 i što mu je Best dao šest golova.
"Da je kojim slučajem bilo 0:0 sigurno me ne biste tražili da danas razgovarate sa mnom. Tako da, i ja sam imao svoju malu ulogu u tom istorijskom meču. Malu, ali sam je imao".

Taj meč protiv Nortmeptona smatra se jednim od najvećih u karijeri Džordža Besta. Možda i zbog toga što je bio željan fudbala. Prethodnih mesec dana on je bio kažnjen od strane FA zbog jednog incidenta tokom mančesterskog derbija. Bio je i ljut i odmoran i željan fudbala. Najgora kombinacija koja može da se dogodi jednom geniju...
"Nismo uopšte znali da ima pravo da igra. Saznali smo na dan utakmice, kada smo ga videli. Trener je samo ušao smrknut u svlačionicu i rekao mu: Markiraj ga. Kažem vam, posle smo se lepo rukovali posle utakmice", uz osmeh će Ferfaks.  

Mančester Junajted posle 46 godina večeras ponovo igra protiv Nortemptona. Ovoga puta, umesto FA kupa, Liga kup. Kim Buk i Rej Ferfaks sigurno će biti na stadionu. 
"Nema Čarltona, Besta ili Krirenda, to su sada Pogba, Ibrahimović, Runi... Mnogo su jaki, ali mislim da ovoga puta neće dati osam golova. Nemaju Besta! Volim Runija, kupili su i velikog Šveđanina Ibrahimovića, lepo ga je gledati... Ipak, niko nije kao Džordž Best", zaključio je priču Kim Buk

Nortempton - Mančester Junjated, Siksfilds, sreda 20.45. 

(foto: Action Images)


tagovi

Premijer ligameđunarodni fudbalLiga kup EngleskeEvropaEngleskaDžordž Best

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara