FSS zvao pojačanje iz Hrvatske!

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.19. | 09:38

Bojan Knežević ispunjava uslove da zaigra za Srbiju

Srbija zove pojačanje iz – Hrvatske! Reprezentacija naše zemlje bi uskoro mogla da dobije iznenađujuće osveženje ako Bojan Knežević prihvati da zaigra za Orlove, iako je u mlađim selekcijama oblikovan u dresu Vatrenih.

Takvu šansu otkrio je sam 22-godišnji zadnji vezni, koga je zagrebački Dinamo prošlog leta poslao na jednogodišnju pozajmicu u lokalnu Lokomotivu, za koju je u takmičarskoj 2018/19 skupio devet utakmica, a poslednji put našao se na terenu 25. februara protiv Rudeša. Na klupskom planu mu baš i ne ide, ali zato...
Istina je, zvali su me nedavno iz Srbije, čovek iz Saveza mi je rekao da postoji mogućnost da igram za Srbiju, pitao me jesam li zainteresovan. Moram da priznam da me je malo zatekao. Potom mi je rekao da zna da ispunjavam uslove, da je na meni samo da kažem jesam li zainteresovan ili odbijam takvu mogućnost“, predočio je Knežević u razgovoru sa Sportske novosti.

Izabrane vesti

Kolege iz Sportskih novosti uveravaju da je Bojana Kneževića zvao lično Slaviša Kokeza, prvi čovek FSS.
„Nije hteo da nam otkrije ko ga je zvao iz tamošnjeg Saveza, međutim okolnim putem, od izvora u Srbiji, dobili smo informaciju da ga je kontaktirao Slaviša Kokeza, sam predsednik Saveza. Dakle, poziv sa samog vrha, sigurno se predsednik ne bi „blamirao“ da nema informacije kako je Bojana Kneževića moguće namamiti“.

Šansa da se Knežević „presvuče“ postoji usled saznanja da još nije debitovao za A selekciju Hrvatske, pa bi prema propisima FIFA mogao da igra za Srbiju, iako je odigrao dva meča za mladu reprezentaciju naših suseda i bio redovan na spiskovima kadetske i omladinske selekcije.
Moj otac ima srpski pasoš. Ne znam, stvarno, kako su u Srbiji to saznali, kako su uopšte došli na ideju da bih ja mogao da zaigram za njih, ali uveravaju me da realna mogućnost postoji. Možda ne bih mogao da zaigram odmah na Prvenstvu Evrope mladih reprezentacija, međutim, tvrde da je izvesno kako bih brzo dobio dozvolu da zaigram za Srbiju“.

Ove zime je Komnen Andrić postao prvi Srbin posle više od dve decnije koji je zaigrao za Dinamo. I lepo je prihvaćen u Zagrebu, pa ako bi se nešto slično – samo na reprezentativnom nivou – desilo sa Bojanom Kneževićem deluje da bi barijere koje su podignute posle građanskog rada početkom, devedesetih mogle da se preskoče.
„Perspektiva u Hrvatskoj, u ovom trenutku, nije mi blistava. Svestan sam toga, kako sad stvari stoje, teško da ću zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Srbija me zove, očigledno me baš želi, naravno da razmatram tu mogućnost. Fudbal je to, ne bi trebalo gledati neke druge stvari. Svestan sam da će biti ljudi koji će tako gledati, međutim, mene zanima samo fudbalski put“, dodao je u razgovoru za Sportske novosti fudbaler nekadađšnji fudbaler Bjelovara koji je, kao talenat 2012. stigao na Maksimir, a za Modre je odigrao 29 utakmica.

FOTO: Sportske novosti, Reuters


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalski savez HrvatskeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara