"Milošević, Mrkela i generalni sekretar Zoran Laković"
"Milošević, Mrkela i generalni sekretar Zoran Laković"

FSS se ogradio od izgrednika iz Modriče: Fudbal mora da zbližava

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.03.14. | 12:40

"Baš zbog te činjcenica, insistiramo da što češće igramo protiv naših suseda", nadovezuje se Mitar Mrkela na ocenu Sava Miloševića, koji se kolegama iz BiH izvinio zbog nacionalističkih ispada na prijateljskom susretu U19 selekcija

Milošević, Mrkela i generalni sekretar Zoran LakovićŠovinizmu nije mesto na fudbalskim utakmica, a posebno ne na utakmicama mlađih selekcija, jednoglasan je stav FSS, koji je danas najoštrije osudio nacionalističke ispade na prijateljskom susretu U-19 reprezentacije Srbije i BiH i ogradio se od izgradnika iz Modriče.

Grupa navijača je tokom meča više puta skandirala "Ubij Turčina" i "Nož, žica, Srebrenica", pa je glavni sudija Elvis Mujović u 60. minutu odlučio da pošalje igrače u svlačionicu.

Izabrane vesti

Direktor svih mlađih reprezentativnih selekcija FSS Savo Milošević izvinio se Fudbalskoj federaciji Bosne i Hercegovine, fudbalskoj javnosti i mladim igračima.
"Fudbal mora da zbližava, to je njegova humana i sportska misija. Uostalom, to je bila i naša osnovna ideja kada smo ugovarali dve prijateljke utakmice omladinskih selekcija Srbije i Bosne i Hercegovine. Očigledno da pojedinci još žive u nekom prošlom vremenu i mi se od takvih ograđujemo, jer nisu dostojni ni Srbije ni fudbala", prenosi Miloševićevu izjavu zvanični sajt FŠ.

Njegov zamenik Mitar Mrkela naveo je da se FSS trudi da unapređuje i razvija dobre odnose u regionu.
"Baš zbog te činjenice, insistiramo da igramo što češće protiv naših suseda. Zato su takvi mečevi i najbrojniji, jer imaju plemenitu misiju da promovišu prijateljstvo, toleranciju i sportski duh u regionu. Osuđujući incident u Modriči, šaljemo izvinjenje i jasnu poruku da ćemo nastaviti da radimo u interesu zbližavanja naroda , kako na fudbalskom terenu, tako i van njega", istakao je Mrkela.

Prva prilika za popravljanje utiska pruža se već sutra, kada će isti rivali odigrati prijateljski meč u Gradačcu, u Federaciji BiH.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaSavo Miloševićreprezentativni fudbalModričaMitar MrkelaFSSBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara