"U međuvremenu klub gradi stadion sa Svetsko prvenstvo 2018."
"U međuvremenu klub gradi stadion sa Svetsko prvenstvo 2018."

Frka u Rusiji: Mordovija ne izlazi na teren protiv Rostova!

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.04.16. | 20:45

Raste tenzija uoči duela poslednjeplasiranog i lidera Premijer lige

U međuvremenu klub gradi stadion sa Svetsko prvenstvo 2018.

Još pet kola je ostalo do kraja prvenstva u Rusiji i isto toliko utakmica deli Rostov od osvajanja senzacionale titule. Klub koji je dobio nadimak „Ruski Lester“ beži bod drugoplasiranom CSKA, ostavio je iza sebe i bogataše poput Zenita, Lokomotive, Dinama, Spartaka....

Izabrane vesti

Ali uoči narednog kola se digla prašina. Po rasporedu, Rostov treba da gostuje fenjerašu Mordoviji, ali je pitanje da li će taj meč biti odigran pošto su fudbaleri Mordovije najavili da neće izaći na teren jer su stupili u štrajk. Mordovijini igrači su se odlučili na takav korak zbog neispelaćenih zarada i lažnih obećanja rukovodstva kluba iz Saranska.

Mordovijina situacija je teška i na sportskom i na finansijskom planu. Mordovija trenutno zauzima poslednje mesto na tabeli sa 18 bodova i ima dva boda manje od pozicije koja makar vodi u baraž, dok je direktan opstanak udaljen šest bodova i malo je verovatna opcija. Međutim, još je alarmantnija finansijska situacija. Igračima nije ništa isplaćeno od početka godine, duguju im se i plate i premije... Izgubili su strpljenje i najavili da neće izaći na teren u narednom kolu ako im se do tada ne isplati sve što im se duguje. Dakle, ne jedna plata ili premija, već sva zaostala dugovanja!

Klub ima rok od tri dana nađe pare ili... 

(FOO: Action images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara