""
""

FRKA U BRAZILU: Demonstracije protiv Mundijala (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.06.13. | 13:02

Desetine hiljada građana širom zemlje protestvuje zbog visokih cena javnog pravoza i troškova organizacije Svetskog prvenstva, a ministar sporta uverava da „vlada neće dozvoliti da događaji ugroze sigurnost takmičenja“

Brazilski ministar sporta Aldo Rebelo izjavio je da demonstracije u toj zemlji neće uticati na organizaciju Kupa konfederacija i Svetskog prvenstva 2014. godine. Više desetina hiljada građana protestovalo je u ponedeljak u Sao Paolu zbog visokih cena javnog prevoza i troškova organizacije Mundijala.
Demonstracije nisu organizovali najsiromašniji, već srednja klasa stanovnika. Imaju pravo da iznesu svoje zahteve, ali vlada neće dozvoliti da slični događaji ugroze sigurnost takmičenja“, rekao je Rebelo.

Izabrane vesti

Protesti su se proširili i na ostale gradove: Belo Horizonte, Braziliju i Rio de Žaneiro.

Pre dva dana Italija je pobedila Meksiko sa 2:1 u prvom kolu A grupe Kupa konfederacija, a policija je morala da interveniše u blizini stadiona Marakana i upotrebi gumene metke i suzavac protiv demonstranata.
Uložili smo velike napore da izgradimo nove stadione, pojačali bezbednost, telekomunikacione mreže, javni transport, aerodrome... Sada smo blizu onoga što narod i ostatak sveta očekuje od nas, organizujemo turnira FIFA. Brazil će svetu doneti veliku fudbalsku zabavu“, dodao je Rebelo.

Šampionat sveta biće održan u Brazilu od 12. juna do 13. jula 2014. godine, uz podsećanje da će Rio de Žaneiro biti domaćin i Olimpijskih igara 2016. godina.

(FOTO: Action images)


tagovi

BrazildemonstracijefudbalJužna Amerikareprezentativni fudbalSP Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara