Francuzi našli žrtvu: PSŽ je bolji bez Tila Kerera

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.19. | 20:06

Tako kaže statistika

Bilo je to svojevrsno iznenađenje. Daleko od toga da je Tilo Kerer bio loš u Šalkeu, naprotiv, ali nije baš ni da su ga ljudi gledali kao fudbalera od 37.000.000 evra, a baš toliko je prošlog leta Pari Sen Žermen izdvojio kako bi doveo sada 22-godišnjeg defanzivca. Posle nepune prve sezone na Parku prinčeva međutim Kerer ne da nije ubedio javnost da je igrač za vrhunske domete, već je dobar deo navijača ubedio da je PSŽ napravio veliku grešku kada je istresao toliko novac.

Konačan sud će naravno dati godine pred nama, ali bar trenutno Kerer je prinuđen da trpi žestoke kritike javnosti. Pa tako u današnjem izdanju Ekipa čija je poenta da je PSŽ, bar statistički, bolji bez Kerera nego sa njim. Naravno, utisak je dobrim delom tako crn zato što su još sveže uspomene iz poraza od Lila (1:5) i Nanta (2:3), a Kerer je u ta dva meča bio među najgorima.

Izabrane vesti

Istina, nije ni njemu bilo lako. Prvo, Tomas Tuhel ga je šaltao sa štoperske pozicije na mesto levog, pa desnog beka, čak je igrao i u vezi. Posle debakla od Lila – a protivinički brzanjci tada su ga pretrčavali kao na treningu - branio ga je tvrdnjom da je bio bolestan i da je igrao samo zato što su svi drugi bili povređeni.

Nije da Kerer nije imao dobre mečeve. Hvali se njegovo izdanje u novembarskoj pobedi nad Monakom (4:0), dobro se nosio i sa Liverpulovim napadačima na meču u Parizu, ali takvih je izdanja bilo previše malo za sumu od 37.000.000 evra.

Što se tiče drugih utakmica, uglavnom je pravio greške koje su skupo koštale njegov tim. U Ligi 1 prosek od 4,7 izgubljenih lopti po meču, pride i procenat od 60,91 odsto dobijenih duela što za štopera baš i nije pohvalno, ne bar kad igra za šampionski tim. U stvari, kad Kerer nije bio na terenu PSŽ je bio bolji nego sa njim. Bez Kerera osam utakmica i svih osam pobeda! Sa Kererom 24 meča – računamo samo one u Ligi 1 – i 18 pobeda uz tri remija i tri poraza.

Statistička agencija Opta izračunala je da PSŽ sa Kererom na terenu prima gol na svakih 88 minuta, a bez njega na svakih 180 minuta. Tilo je pride igrač sa najviše načinjenih prekršaja u Ligi 1 (3), a ukupno ih je skrivio četiri ako računamo i mečeve u ostalim takmičenjima.

I što je najgore, sve ove kritike ne utiču pozitivno na Kerera, naprotiv, čini se da ga pritisak čini sve gorim. A uz sve milione koje troše u Parizu pritisak će samo postajati sve jači. Još mu nisu zaboravili ni onaj pas u noge Romelua Lukakua kojim je Mančester junajtedu otvorio put do preokreta u osmini finala Lige šampiona.

U nedelju, opet protiv Monaka. Možda bi bilo pametno da pre no što uplatite tiket pogledate da li će Kerer igrati ili ne?

(FOTO: Reuters)


tagovi

Tilo Kerer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara