"Blistavo!"
"Blistavo!"

Francuska to nije videla 65 godina! Brazilac iz Nice dao pet golova i namestio jedan! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.10.14. | 19:04

Brazilac Karlos Eduardo odigrao partiju karijere i postao prvi igrač Nice sa pet golova na utakmici

Blistavo!Takvu eksploziju jednog fudbalera, Francuska nije videla u prethodnih šest i po decenija! Ofanzivni vezista Nice Karlos Eduardo je postigao neverovatnih pet i namestio još jedan gol u pobedi Nice od 7:2 nad Genganom!

U Genganu, francuskoj komuni koja broji tek nešto više od sedam hiljada stanovnika, Karlos Eduardo je odigrao verovatno najbolju utakmicu u svom životu. Brazilac u dresu Nice je „spakovao” pet komada u mrežu Gengana i tako postao prvi igrač kojem je to pošlo za nogom” u francuskoj Ligi 1, posle Andresa Strapea koji je to uradio u dresu Lila daleke 1949. godine. Gengan je prvi put u klupskoj istoriji primio četiri gola za poluvreme... 

Izabrane vesti

Kakvo je čudo postigao Eduardo govori i podatak da je prvi igrač u istoriji Nice koji je uspeo da dođe do magične brojke od pet golova. I ne samo to, Nica je deset godina čekala na het-trik nekog svog igrača, još od oktobra 2004. kada je Viktor Agali praktično sam savladao tada moćni Monako. Karlos Eduardo je het-trik postigao za samo jedno poluvreme, a u drugom se postarao da zauvek ostane zapisan u istoriji Nice i francuskog fudbala. Čak je dodao i jednu asistenciju! Po tom detalju je nadmašio zemljaka Luiza Adrijana koji je nedavno za Šahtjor postigao pet golova u Ligi šampiona... Posebno je spektakularan bio prvi gol koji je postigao iz slobodnog udarca. 

Dvadesetpetogodišnji Brazilac nije neko od koga se mogla očekivati ovakva eksplozija. Godinama se seljakao po brazilskoj ligi kao pozajmljen igrač da bi tek 2011. prvi put stigao u Evropu, tačnije u portugalski Estoril. Posle samo dve sezone ga je kupio Porto za koji je odigrao 30 utakmica i postigao pet golova, pre nego što je stigao u Nicu, opet na pozajmicu. I u samo jednoj utakmici je uspeo da postigne isti broj golova kao za dve godine u dresu portugalskih Zmajeva! Posle ovakve partije, teško da će ga Portugalci ostaviti da svoj talenat troši u Francuskoj.

KARLOS EDUARDO U DRESU PORTA

Iako je utakmica između Sent Etjena i Meca potpuna pala u senku zbog partije Karlosa Eduarda, moramo da pomenemo da je Sent Ethen na domaćem terenu savladali Mec rezultatom 1:0 i ostali na trećem mestu na tabeli.

LIGA 1 – 11. KOLO:

Nedelja:
Ren – Lil 2:0 (0:0)
/Habibu 46, Dukur 54/

Gengan – Nica 2:7 (1:4)
/Buve 9, Švarc 71 - Karlos Eduardo 12, 27, 44, 51, 65, Plea 45+1, Botek 72/

Sent Etjen – Mec 1:0 (0:0)
/Gradel 74/

Subota:

PSŽ – Bordo 3:0 (1:0)
/Moura 45pen, 50pen, Laveci 81/

Bastija – Monako 1:3 (1:1)
/Mabulu 21 - Žermen 5, Kondogbija 78, Fereira Karasko 84/

Kaen – Lorijan 2:1 (1:1)
/Nangis 3, Duamel 53pen - Aju 24/

Evijan – Nant 0:2 (0:1)
/Vertu 42pen, Bamu 75/

Rems – Monpelje 1:0 (0:0)
/Mukanđo 90/

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFrancuskaGengampKarlos EduardoLiga 1Nica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara