"Stadion Partizana"
"Stadion Partizana"

Fleke i žutilo na stadionu u Humskoj 1, a trava menjana pre četiri meseca: Biće bolje čim počne vegetacija

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.02.15. | 17:27

„Teren je neravan, tvrd i pogoduje ekipi koja želi da se brani“, kaže trener Nikolić, a direktor stadiona Aleksandar Stepanović poručuje da će optimalni uslovi biti do utakmice sa Radom

Stadion PartizanaU nizu nelogičnosti koje mesecima prate Partizan pojavila se još jedna. Teren stadiona u Humskoj 1 je „požuteo“ (ali ne od muke, kako su pojedini navijači pomislili zbog loše igre protiv Voždovca), na njemu su jasno uočljive „fleke“, stekao se utisak da je na pojedinim mestima „džombast“... U u najmanju ruku čudno, ako se zna da je travnata podloga promenjena sredinom oktobra, zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Srbije.

Otuda i nezadovoljstvo Marka Nikolića...
Teren je u lošem stanju. Neravan je, tvrd i pogoduje ekipi koja želi da se brani. Mada, to ne može da bude alibi za 3:3 protiv Voždovca“, kaže trener crno-belih i dodaje da su tokom sedmice preduzete radnje koja bi podlogu trebalo da dovedu u optimalno stanje.

Izabrane vesti

O čemu je reč i kako je moguće da teren u Humskoj 1 izgleda dijametralno suprotno u odnosu na onaj kad se igrao večiti derbi (18. oktobra), MOZZART Sport pita Aleksandar Stepanovića, dugogodišnjeg direktora stadiona Partizan.
Problem je u tome što su novom terenu potrebna tri do četiri servisa da bi se doveo u u stanje koje zahteva normalno odigravanje utakmice. Posao je trebalo da uradimo krajem jesenjem sezone, ali nismo. Iz dva razloga. Prvi: nismo imali finansijskih sredstava, jer sve što bi trebalo da se radi - košta. A drugi: posle utakmice sa Asterasom počelo je loše vreme, padavine, kiša i sneg, koji nisu dozvolili da mašine izađu na lice mesta. Tačnije, moglo je da se radi, ali ne bi bilo efekta“, uzvraća Stepanović.

Crno-beli u subotu od 17 časova igraju protiv niškog Radničkog, međutim, na „doterani“ terenu - gde bi do izražaja trebalo da dođe pas igra - Saša Ilić i saigrači će tek za dve sedmice, protiv Rada, 14. marta.
Teren na našem stadionu postaće zelen čim počne vegetacija. A to je za sedam do deset dana. U međuvremenu ćemo odraditi posao koji nismo zimus, kasnilo se i sa bacanjem đubriva, biće pokošen kako valja, tako da sa te strane naši fudbaleri neće imati smetnje“, rekao je Stepanović.

PARTIZAN NIJE RADIO DRENAŽU TERENA 23 GODINE

Aleksandar StepanovićU razgovoru za MOZZART Sport Aleksandar Stepanović otkrio je još jedan detalj koji zaslužuje pažnju.
Kad je jesenas izvršena zamena travnate podloge na stadionu, nje urađena i drenaža, već su samo ubačene priskalice za vodu. Inače, poslednja drenaža terena vrđena je još 1992. godine, a vek trajanja jedne je 20 godina“, jasan je u poruci direktor stadiona Partizana, pa je sad na potezu rukovodstvo kluba, koje bi trebalo da obezbedi sredstva i za ovu investicuiju.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Tviter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara