"Kostić na prvom meču sa Španijom u Jagodini"
"Kostić na prvom meču sa Španijom u Jagodini"

Filip Kostić pred revanš sa Špancima: Petko, vodimo te u Češku!

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.10.14. | 13:48

„Furija je jaka na lopti, ima kvalitetne pojedince, međutim, smatram da smo fizički jači“, ističe krilni vezista mlade reprezentacije Srbije

Kostić na prvom meču sa Španijom u JagodiniMladu fudbalsku reprezentaciju Srbije od 18 časova očekuje poslednji korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, koje će se sledeće godine održati u Češkoj. Posle 0:0 u prvoj utakmici, Orlići u Kadizu igraju sa Španijom revanš baraža, a krilni vezista Štutgarta Filip Kostić optimista je uprkos kvalitetu dvostrukog šampiona Evrope.
Zadovoljan sam rezultatom prve utakmice, pozitivan je i daje nam dovoljno razloga da budemo optimisti pred odlučujući meč u kojem očekujem nešto slično. Smatram da smo u Jagodini prikazali odličnu partiju i da je svaki igrač na terenu pružio maksimum“, rekao je Kostić za MOZZART Sport.

Bivši prvotimac kragujevačkog Radničkog i holandskog Groningena kaže da fudbaleri male Crvene furije nisu bauk.
Na tom meču izbliza smo videli Špance. Igraju stvarno dobro, ali nisu baš tolike „ale“ kako bi se po njihovim rezultatima moglo zaključiti. Jaki su na lopti, imaju kvalitetne pojedince, međutim isto mislim i o nama. Smatram da smo fizički jači i da možemo da ih savladamo na njihovom terenu. Videli smo da imaju mane, koje bi trebalo da iskoristimo. Smatram da bi kontre mogle da budu naše najbolje oružje u borbi sa njima“.

Izabrane vesti

Ulaznice za ovaj duel su rasprodate, na tribinama će biti oko 20.000 navijača. Misliš li da će pred svojom publikom Španci igrati agresivnije?
Siguran sam da hoće. Verovatno će već od početka krenuti da napadaju, međutim, ukoliko budemo na nivou, ako budemo jaki i odolimo im, oni će biti sve nervozniji i verovatno će ulaziti u greške. U tome je naša prilika“.

Vi ste iz meča u meč brojčano slabiji. Otpali su Marko Petković (povreda) i Aleksandar Pantić (kartoni). Koliko su vas ovi pehovi poremetili?
„Uspeh koji smo napravili uprkos problemima tokom kvalifikacija najbolji je pokazatelj da je svako dao sve od sebe. Petković i Pantić će nam nedostajati, ali igrači koji su sa nama čekali su svoju šansu. Nadam se da će je na pravi način iskoristiti i da će pomoći ekipi da izbori plasman na Evropsko prvenstvo. Petkoviću od srca želim da se što pre oporavi i vrati na teren, a optimista i verujem da možemo da ga obradujemo putovanjem u Češku sledećeg leta“, kaže Filip Kostić.

(FOTO: Star sport)


tagovi

baraž U21Evropsko prvenstvo za mlademeđunarodni fudbalmlada reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara