"Viktor Valdes"
"Viktor Valdes"

Fifa nudi spas Viktoru Valdesu, milion ide na račun Njukasla, samo da se prznica Van Gal smiluje

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.10.15. | 15:32

Ako sve bude u redu bivši golman Barselone bi već u januaru mogao da se preseli na Sent Džejms Park kao zamena za teško povređenog Tima Krula

Viktor ValdesStiv Meklaren u problemu. Timu Krulu stradali su ligamenti kolena, za njega je sezona završena, pa trener Njukasla na mestu golmana može da računa samo na Roba Eliota i Fredija Vudmena s obzirom na to da je i Karl Darlou, letnja pridošlica iz Notingem Foresta, van stroja. Stoga su se na Sent Džejms Parku zamislili. Golman im je hitno potreban, a ima li među nepoželjnima na toj poziciji imena koje uliva više samopozdanja od Viktora Valdesa?

Nekadašnji španski reprezentativac je u Mančester junajtedu prepušten na milost i nemilost Luju van Galu, a on baš i nije posebno saosećajan čovek zbog čega je do sada i odbijao da mu da čiste papire. Doduše, tada se pričalo da bi Valdes mogao u neki od većih engleskih klubova, a Van Gal ne želi da pojačava rivale u šampionskoj trci. Fenjeraš Njukasl svakako nije u toj grupi.

Izabrane vesti

Novac neće biti problem. I zato što Valdes nije skup, ali i zato što će Fifa pomoći Njukasl, jer po sproazumu sa klubovima mora da Svrakama islati milion funti, odnosno oko 1.340.000 evra. Fifa naime za svaki dan odsustva klubovima donira novac kojim oni plaćaju igrače. Uslov je da plata ne prevazilazi 20.548 evra dnevno i da odsustvo ne traje više od 365 dana čime dolazimo do maksimuma od 7.500.000 evra za kompenzaciju. Krul nedeljno prima oko 30.000 funti (40.000 evra).

Zanimljivo da je to pravilo o pomoći klubovima uvedeno baš na zahtev Njukasla kada je Majkl Oven zbog povrede na Mundijalu 2006. propustio celu sledeću sezonu. Svrake su tada morale da mu plate sve bolničke račune, a pritom da izdvoje novac za dovođenje Obafemija Martinsa kao zamene. Fifa je na kraju pristala da olakša pritisak na klupsku kasu sa 10.000.000 funti.

Samo još da Van Gal pomiluje Valdesa...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Viktor ValdesPremijer ligaFIFAEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara