"Bočni prozori su zasmetali sudijskoj komisiji"
"Bočni prozori su zasmetali sudijskoj komisiji"

FIA kaznila Hjundai sa 50.000 evra zbog prevare na homologizaciji

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.06.16. | 12:03

Ekipa Hjundaija priznala da zadnji prozori nisu odgovarali homologacijskim pravilima VRC relija i da to nije slučaj samo na Sardiniji gde je sudijska komisila namirisala čime se sve bave u ovom timu

Bočni prozori su zasmetali sudijskoj komisijiHjundai je slavio na Srdiniji, a onda je stigla plava koverta sa pravosnažnom presudom u kojoj FIA kažnjava ekipu novčanim iznosom od 50.000 evra zbog prevare sa bočnim zadnjim prozorima.

Prevara je otkrivena tako što je sudijska komisija pregledala automobil Terija Nojvila i ustanovila da su prozori sa jedne strane lakši za 17, a sa druge 19 grama nego što bi trebalo.
“Jeste takvi prozori su korišćeni na Nojvilovom “i 20”, i nije reč o istim staklima kao što smo prikazivali na slikama prilikom homologitacije. To smo radili zato što takva stakla ne mogu da se uklope sa zadnjim vratima”, rekao je Mišel Nandan, šef tima Hjundai Motorsport.

Izabrane vesti

On ipak nije želeo da komentariše odluku FIA, ali je neposrednim priznanjem greha ekipe na neki način potvrdio da je sudijska komisija pravilno uočila prevaru za koju kaže da se odvijala u dužem vremenskom periodu, te da na Sardiniji nije bio prvi put da ovakvo svesno kršenje VRC pravila primenjuju u Hjundaiu.

Da podsetimo Teri Nojvil je pobedio na ovogodišnjem reliju na Sardiniji, sa prednošću od 24,8 sekundi u odnosu na Latvala koji je stigao drugi na cilj posle ukupno 19 specijalnih ispita. Treći na Sardiniji je bio vodeći u generalnom plasmanu Sebastijan Ožije

(FOTO: Action Images)  


tagovi

VRCTeri NojvilSebastijan OžijeMati LatvalHjundai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara